Musikal 1
VELKOMMEN: Adam (11) åpner hele forestillingen med trombonesolo. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Musikalløvene inntar Fana

Del artikkelen i Sosial medier

Med tre suksessforestillinger bak seg, slår Musikalløvene på stortrommen og inntar Fanas storstue søndag 5. november.

 «Hvilken sang skal vi ha til oppvarming i dag da?» spør Hanne Mellingen. «Noe med futt i» svarer musikalløvene i kor.

Snart runger Marcus og Martinus’ «Elektrisk» over anlegget, og alle begynner å hoppe og sprette rundt. Både smilene, latteren og sangen sitter løst. Noen benytter også sjansen til å breake litt.

– Alle har så mye å lære av denne gjengen, som alltid støtter og heier på hverandre.

Hver onsdag møtes 14 barn, unge og voksne med spesielle behov i alderen 8 til 31 år på Åsane kultursenter for å være med på noe av det morsomste de vet, nemlig musikalteater i regi av Hanne Mellingen og Lykke Kristine Moen. De to sistnevnte er begge utdannet skuespillere og musikalartister fra Bårdar Akademiet i Oslo.

– Vi prioriterer denne jobben fremfor andre jobber, sier Hanne og Lykke. De gleder seg alltid til onsdagene. Vi lærer like mye av dem som de lærer av oss. Den medmenneskeligheten, aksepten og forståelsen som de viser er unik, påpeker Lykke og fortsetter:
– Alle har så mye å lære av denne gjengen, som alltid støtter og heier på hverandre. 

UTFOLDE SEG PÅ EN STOR SCENE

Nå øver gruppen på utdrag fra Dyrene i Hakkebakkeskogen, som skal spilles i Fana kulturhus 5. november.

– Forestillingen varer i nesten en time, og vi vil at gruppen skal få utfolde seg på en stor scene. Vårt mål er å fylle kulturhuset, sier Lykke.

Musikal 2
PINNSVIN: Håkon (8) får lov til å breake og dramatisere på scenen iført et pinnsvinkostyme. Det liker han godt. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

«Da prøver vi det utenat folkens, er dere klare?» roper Lykke. «Ja» svarer alle. Magnus på 24 år har fått rollen som en litt rocka versjon av Mikkel Rev. Han går inn i rollen med stor iver. Revehylene gir gjenlyd i hele salen til stor applaus fra de andre.

Marita på 31 år elsker å synge, og skal opptre med «Stabbursmusas vise». Den har hun kunnet siden hun var liten jente og spilte en av de små musene i Hakkebakkeskogen på Fyllingsdalen teater.

– Faktisk gikk vi sammen på Fyllingsdalen teater da vi var små, sier Lykke og smiler til Marita. Da hadde Lykke en av hovedrollene som Klatremus. Nå er det Marita sin tur til å fylle scenen med sin stemme.

GIVENDE TILBUD

– Vi tenker ikke at dette er et tilbud til de med spesielle behov. Vi gjør de samme teater- og musikkøvelsene her som vi gjør med andre elever vi har, forteller Hanne.

Forestillingen begynner å ta form, og nervene har kanskje så vidt begynt å komme frem.

Siden oppstarten i 2015 har de utvidet øvingstiden med en halvtime ettersom gruppen har blitt en dyktig og sammensveiset gjeng.
– Vi ser at de trenger flere utfordringer, og da er det viktig med mer øvingstid, sier Lykke.

Nytt for denne forestillingen er at de også har med dialog.
– Noen er mer komfortabel med dialog enn andre, men felles for alle er at de synes det er veldig kjekt, fortsetter Lykke.

11 år gamle Adam spiller Klatremus, og har også fått lov til å ta med seg trombonen sin på scenen.
– Jeg synes det er veldig gøy å kunne spille trombone og synge for de andre, sier han.

På gulvet sitter instruktør Hanne og styrer musikken via datamaskinen. Lykke flyr frem og tilbake og passer på at alle gjør det de skal til riktig tid. Forestillingen begynner å ta form, og nervene har kanskje så vidt begynt å komme frem.

– Selv om det er et lavterskeltilbud, så er ikke ambisjonene deretter. Vi har noen forventninger ettersom vi vet at dette får de til. Da presterer de enda bedre. Vi kaller alle for skuespillere, for det er jo det de er, forteller Hanne.

TRYGT

Timen går fort, og alle skuespillerne får boltre seg på scenen. Noen synger, noen danser, noen spiller. Alle får de gjøre det de selv ønsker og er best til. Håkon (8) løper rundt på scenen i pinnsvinkostymet sitt og både breaker og dramatiserer.

Elevene har på kort tid blitt veldig trygge på Hanne og Lykke, og instruktørene opplever at de har fått veldig mye tillit både fra foreldre og Arna og Åsane kulturkontor.

– Det at vi kan bidra til at de er trygge og har det gøy, samtidig som de lærer og blir inspirert, er veldig givende. Dette er et pusterom fra hverdagen som gir mening. Drømmen er at alle kulturkontorene i Bergen skal ha et eget musikaltilbud, avslutter Hanne og Lykke.

Musikalløvene inntar Fana Kulturhus søndag 5. november.

Musikal 3
GLADE INSTRUKTØRER: Lykke Kristine Moen (t.v) og Hanne Mellingen er begge utdannet fra Bårdar Akademiet i Oslo, og begynte å jobbe sammen i 2013. De elsker jobbene sine. – Her blir vi møtt med åpne armer hver gang vi kommer, forteller de. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

 

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this