seline1
HÅPER PÅ L.A.-TUR: – Jeg tror jeg skal klare å komme langt opp, dersom det er jeg som får representere Norge, sier Seline Solberg.

Miss Naturlig

Del artikkelen i Sosial medier

– Miss Universe har alltid vært litt overfladisk. Enkelte deltagere er radmagre, har tatt flere plastiske operasjoner, og prøver å late som om de er perfekte, sier Seline Solberg.

Kampen om å representere Norge i årets Miss Universe står nå mellom 15 deltagere. En av disse er Seline Solberg (22) fra Bergen, en ung kvinne med sterke meninger om hva en slik konkurranse bør være.

Sterk personlighet

– Jeg er lei av at vi skal ha et slikt unaturlig syn på hvordan vi skal være. Målet mitt er å vise andre jenter at de ikke trenger være å operert og perfekt for å være vakker, sier Seline Solberg, som nå ser frem til finalen 30. juli.

– Jeg har vært aktiv i media, tatt mye bilder og har en sterk personlighet.

Etter tre runder står det nå 15 tilbake av opprinnelig 50 norske deltakere. Seline Solberg har «overlevd» så langt, og har stort håp om å komme langt opp når den endelige avgjørelsen skal tas om hvem som skal få representere Norge.

– Jeg har vært aktiv i media, tatt mye bilder og har en sterk personlighet, sier hun.
– Det siste er et pluss; man ønsker seg deltakere som skiller seg litt ut, og tør å stå for det de mener.

Tørt stoff

Det er ikke vanskelig å underskrive på det. De siste årene har hun studert økonomi og administrasjon ved Universitetet i Bergen. Dagen Bergensmagasinet møter henne, stråler hun som en sol, etter at hun nettopp har fått høyeste karakter på sin bacheloroppgave i logistikk, med bossnettet i Bergen som tema.

– Den er jeg stolt av. Jeg forsvarte den i dag, så nå er jeg spesialist på bossnett, smiler hun.

– Så nå er du klar til å søke jobb?
– Ja, men jeg vil ta master også. Det er kjekt å lære nye ting, og spesielt når jeg får studere noe som er så tett på meg på Nordnes, der jeg bor.

– Stoffet høres litt tørt ut?
– Det er det også, men det er moro å se hvordan teoriene virker i praksis. Folk er ofte negative til endringer, men når ting er på plass, lærer de seg fort å sette pris på det.

Dette leder oss over i litt felles refleksjoner rundt Bybane-debatten, uten at vi skal referere til de her. Nå skal det handle om hennes deltagelse i missekonkurransen, og der innrømmer hun gjerne at hun deler noen av fordommene hun ofte blir møtt med.

seline2
IKKE BARE ET OBJEKT: – Konkurransen handler ikke bare om å være søt å se på, men også om hvordan jeg opptrer, og hvilke holdninger jeg fremmer, sier Seline Solberg.

Vil sende et signal

– Miss Universe har alltid vært litt overfladisk. Enkelte deltagere er radmagre, har tatt flere plastiske operasjoner, og prøver å late som om de er perfekte, sier hun.
– Jenter i andre land gjør kun dette. Det synes jeg er vanskelig å forstå. Jeg liker å delta i samfunnet på andre måter også, ved å jobbe og studere.

– Er du forberedt på oppmerksomheten som følger med, dersom du vinner?
– Greien er at det er ikke så mange i Norge som følger med på dette. Mange får det med seg den dagen det er på tv, ellers er det ikke så stort her. Det er også sjelden at de nordiske landene kommer så langt opp.

Dersom Seline Solberg vinner, vil hun gjerne bruke seieren til å sende et signal om at det ikke er nødvendig å være operert og perfekt for å være vakker.
– Jeg tror vi har det bedre ved å være oss selv, og ikke gå rundt og late som om alt er bra hele tiden.

Slet med matintoleranse

Hun har selv slitt i mange år med matintoleranse, noe hun har fortalt om i et tidligere intervju med Bergens Tidende. Lidelsen gjorde at hun slet med å legge på seg, og endte med lungekollaps og sykehusinnleggelse. Da var hun 18 kilo lettere enn i dag.

– Konkurransen handler ikke bare om å være søt å se på, men også om hvordan jeg opptrer, og hvilke holdninger jeg fremmer.

– Du har kjent på det radmagre?
– Ja, og det var ikke noe fint. Beina kom ut. Kroppen fungerer bedre når du har litt å gå på.

– Hvordan fikk du hjelp?
– Jeg unngår en del matvarer, men føler også at jeg har vokst det litt av meg. Som barn måtte jeg alltid ha med meg egen mat i bursdager.

Liker glitter og glam

– Hva tenker du om å være med i en konkurranse, der kvinnen blir behandlet som et objekt?
– Der er jeg ikke enig. Konkurransen handler ikke bare om å være søt å se på, men også om hvordan jeg opptrer, og hvilke holdninger jeg fremmer.

– Men det finnes ikke noen tilsvarende Mister Universe?
– Vi kvinner er litt spesielle i det at vi liker glitter og glam. Jeg liker å studere, og har en sterk personlighet, men jeg er også superjentete. Da jeg var liten, kunne jeg snike meg ut på natten og se på Miss Universe-finalen. Jeg likte å se på kjolene, jeg syntes de var så fine.

seline3
SIKTER MOT DEN INTERNASJONALE FINALEN: Seline Solberg har «overlevd» så langt, og håper å komme langt opp når den endelige avgjørelsen skal tas om hvem som skal få representere Norge i Los Angeles.

Miss Universe

 • Årlig konkurranse hvor formålet er å kåre en vinner som kan være en forbilledlig representant for veldedige organisasjoner og kommersielle produkter, tjenester og arrangementer.
 • Ble grunnlagt i 1952 av den amerikanske kleskjeden Pacific Mills.
 • I 2015 overtok talentbyrået WME/IMG rettighetene til konkurransen etter å ha vært eid av blant andre Kayser-Roth, Gulf+Western og Donald Trump.
 • Den norske konkurransen arrangeres av Motivaction, et selskap med erfaring innen motivasjon av medarbeidere i ulike selskaper.
 • Konkurransen er for kvinnelige deltagere mellom 18 og 27 år.
 • Utøverne kan ikke være/ha vært gift eller ha barn.
 • De må ha en sunn og normalt trent kropp.
 • Den internasjonale vinneren flytter til New York, og reiser verden rundt i ett år.
 • Norge har vunnet den internasjonale konkurransen én gang, med Mona Grudt i 1990. Andre høye plasseringer innehas av Jorunn Kristiansen (nr. 2 i 1959), og Aina Walle (nr. 3 i 1973).
 • Regjerende Miss Universe er Pia Alonzo Wurtzbach fra Filippinene, som ble kronet i Las Vegas 21. desember 2015.
 • Mer informasjon: missuniverse.com og missnorway.org.

 

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this