Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
UNDER OPPTAK: Aurora Aksnes og Benjamin Langeland er begge osinger, og har kjent hverandre lenge. (Foto: Stian Servoss / Flimmer Film)

Millioner i støtte til Aurora-film

Flimmer Film mottok i forrige måned 1,8 millioner fra Norsk Filminstitutt i støtte til dokumentaren de lager om det unge stjerneskuddet fra Os. Filmteamet har tidligere mottatt i overkant av én million i støtte til prosjektet.


Opptakene begynte på sommeren 2016, og Flimmer Film har fulgt Aurora tett det siste året. De har vært med henne både til USA, Brasil og i hverdagen på Os og i Bergen.

– Vi er utrolig takknemlig for den tilgangen og den rausheten både Aurora og hennes nærmeste viser oss i arbeidet med filmen.

Prosjektet har tidligere mottatt over én million i utviklings- og produksjonsstøtte fra Vestnorsk Filmsenter (to ganger, 150.000 kroner i 2016 og 500.000 i 2017) og NRK (150.000 kroner i 2016), samt to tidligere tildelinger fra Norsk Filminstitutt på henholdsvis 100.000 kroner (2016) og 250.000 kroner (våren 2017).

«ET STERKT VISUELT PROSJEKT»

Norsk Filminstitutt begrunner den siste tildelingen med at En gang Aurora er «et sterkt visuelt prosjekt om en ung kvinnes valg i en hard musikkbransje (…) og hennes kamp for å finne ut av hvem hun er, og hvem hun synes verden skal huske henne som».

– Tildelingene fra Norsk Filminstitutt og filmkonsulent Helle Hansen gjør at vi nesten har på plass midlene til å lage filmen så bra som vi ønsker. Sammen med Vestnorsk Filmsenter og NRK bidrar de til at vi kan bruke den tiden og de ressursene vi trenger for å lage en god film, sier produsent Thorvald Nilsen.

Filmen skal vises på NRK, og Nilsen håper at det vil skje i slutten av 2018. I tiden fremover skal de være med Aurora på produksjon av nytt album, på konserter og i hverdagen ellers.

– Vi er utrolig takknemlig for den tilgangen og den rausheten både Aurora og hennes nærmeste viser oss i arbeidet med filmen, sier Nilsen.

TOK AV ETTER JULEKAMPANJE

Filmen regisseres av Stian Servoss og Benjamin Langeland, under tittelen «En gang Aurora». Så er det også litt av en historie de kan fortelle. Auroras internasjonale popkarriere tok virkelig av etter at hun tolket Oasis-låten Half the World Away i den gripende Man on the Moon-videoen laget for den britiske varehuskjeden John Lewis’ årlige julekampanje i 2015.

– Det var helt fantastisk. I forhold til budsjett var det det største jeg har vært med på, sier Auroras storesøster, Viktoria Lutterloh Aksnes, som laget den hvite kjolen Aurora bærer i den egne musikkvideoen som ble publisert samtidig som reklamevideoen.

– Det var helt fantastisk. I forhold til budsjett var det det største jeg har vært med på.

Låten nådde 4. plass på den skotske singellisten og 11. plass på den engelske, og i løpet av fjoråret spilte hun 150 konserter over hele verden. I det inneværende året har hun roet mer ned, flyttet hjemmefra og jobbet med det vanskelige oppfølgeralbumet.

Bergensmagasinet treffer begge Auroras storesøstre på settet til Major Parkinsons nye musikkvideo til låten Blackbox, der Viktoria Aksnes er med som skuespiller og Miranda Aksnes står for sminke.

– Jeg er glad for at jeg fikk til dette i dag, sier Viktoria, som er travel med å lage klær og kostymer lillesøster Aurora skal bruke på scenen og til musikkvideoer til den kommende platen.

VERDENSSTJERNENS STORESØSTRE: Bergensmagasinet treffer Auroras storesøstre på settet til Major Parkinsons nye musikkvideo, der Viktoria Aksnes er med som skuespiller og Miranda Aksnes står for sminke. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

– Designer du alle Auroras kostymer?
– Ja, til alle store tv-show og konserter.

– «Sauepelsen» hun hadde på seg på Koengen i sommer også?
– Hehe. Ja, det var meg, bekrefter Viktoria, som har tatt utdanning som designer ved Esmod i Oslo.

– Hva liker du best med klesdesign?
– Det må være når jeg har en visjon, og klarer å skape noe som ligger tett opp til den. Klær har så mye å si for selvsikkerheten og hvordan du markerer deg selv. På en måte skal det å bære dem føles som om de gir deg en varm klem.

ALVELAND I LYSEFJORDEN

– Hvordan er det å designe kostymer for din lillesøster?
– Å, det er så kjekt, og blir bare lettere og lettere og bedre og bedre. Noen ganger lager jeg bare noe som jeg tror hun vil like – og så elsker hun det. Den beste følelsen jeg har er når jeg har forstått noe inni henne. Jeg blir like stolt hver gang hun bærer klærne jeg har laget.

– Vi er en skikkelig søstertrio, sier Miranda, som er lillesøsterens faste makeupartist.

– Dere utfyller hverandre?
– Ja, det gjør vi. Det er kjekt å jobbe sammen, og støtte hverandre. Vi har reist mye rundt sammen det siste året.

– Hvordan sminker du Aurora?
– Jeg er opptatt av å få frem den naturlige skjønnheten; den man er født med. Det er en kunst, dét også. Når det gjelder Aurora, prøver jeg å fremheve trekkene og gløden hennes.

– Finnes det et alveland i Lysefjorden?
– Absolutt, i hvert fall på Lysøen. Der er det virkelig magisk.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this