Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
FINNER ROEN: I Treet på Damsgård finner Bjørn og Anja akkurat den roen de trenger, om det så er i sin egen leilighet få meter unna vannkanten, eller på toppen av takterrassen med 360 graders utsikt.

Høy på Bergen

Mediegründer Bjørn Myreze er vant til å bo i verdens høyeste skyskraper i Dubai. Nå bor han i verdens høyeste trehus ved Puddefjorden.

Gründer og kreativ leder for branding- og TV-grafikkselskapet Myreze AS, Bjørn Myreze (32), ble en del av medieverdenen i ung alder. Det siste tiåret har prosjektene hans tatt ham rundt hele verden, og det var ingen selvfølge at han kom til å ende opp i Bergen.

Utsikten fra toppen av Treet er selve definisjonen på panorama.

Da han og kjæresten Anja Helèn Fagerli (31) til slutt bestemte seg for hjembyen, var de i utgangspunktet på jakt etter en toppleilighet i sentrum med kortest mulig avstand til kontoret. Men selv gründere med lange arbeidsdager trenger ro innimellom. I Treet på Damsgård finner det travle paret akkurat den roen de trenger, om det så er i sin egen leilighet få meter unna vannkanten, eller på toppen av takterrassen med 360 graders utsikt.

– Vi trodde aldri at vi ville bo i første etasje, men da vi kom inn i leiligheten og så utsikten mot sjøen ble vi overbevist med det samme. Det finnes ikke mange leiligheter som ligger så nærme vannet i sentrum. Her ser vi rett på Fløyen og Ulriken, og om kvelden skinner lysene langs vannflaten og opp gjennom vinduene.

Myreze2
BLE OVERBEVIST: – Vi trodde aldri at vi ville bo i første etasje, men da vi kom inn i leiligheten og så utsikten mot sjøen ble vi overbevist med det samme.

Vår lille oase

Det er lett å se hvorfor de falt for utsikten. Det første man får lyst til når man kommer inn i stuen er å ta et realt avspark og stupe ned i vannet. I alle fall på en solskinnsdag i juni. Både morgenkaffen og kveldens siste vinglass blir ekstra hyggelig i en slik atmosfære. Når vinduet er åpent og bølgene skvulper er det lett å drømme seg bort.

– Når jeg sitter her, føles det som om jeg sitter i en båt.

– Dette er vår lille oase; vår gründeroase. Luften var det første vi la merke til. Ventilasjonsanlegget er av ypperste klasse, men siden det er en trebygning puster den – og det merkes. Så er det jo selvfølgelig herlig med sjøluften.

Det blir en del sene kvelder i hjørnet av sofaen for Myreze, som regel med datamaskinen på fanget. Men i de stundene jobben ikke krever hans fulle oppmerksomhet, er det utsikten som huker tak i ham.

– Når jeg sitter her, føles det som om jeg sitter i en båt. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til å se rett på undersiden av Puddefjordsbroen, men nå synes jeg det er et utrolig kult arkitekturelement. Det passer egentlig perfekt for meg som elsker dybde og det fotografiske.

Myreze3
«BARE OSS TO»: – Vi har alltid så mange folk rundt oss, så det er deilig å bare være oss to når vi først er hjemme, sier Anja.

Bergens Tjuvholmen

Selv om 32-åringen jobber mye med TV, er det ingen skjermer å spore i stuen. Det er et helt bevisst valg. Pianoet er derimot på plass. Fagerli er låtskriver og musiker, i tillegg til stillingen som prosjektleder i Myreze AS.

– Helt i starten pleide vi å vekke hverandre midt på natten for å se ut.

Så når 32-åringen ligger i sofaen med blikket festet på vannet til avslappende pianomusikk fra sin kjære, er det få ting som roer ham mer. Til og med når regnet faller er det likevel stemningsfullt.

– Helt i starten pleide vi å vekke hverandre midt på natten for å se ut. Enten er vannet helt blikkstille, eller så lager regndråpene krystaller på overflaten. Ofte svømmer en gjeng ender forbi, tidlig på morgenen.

Området på Damsgård er under grundig oppussing.  Når vi møter grunderen er det få dager til Småpudden åpner, og da tar det bare ti minutter å gå inn til sentrum. Ved siden av Treet skal et nytt boligkompleks, Portalen, bygges. Langs bryggekanten blir det utleie av kajakk og båtplasser. Myreze er engasjert og har meldt seg inn i sameiets styre.

– Jeg synes Treet er et utrolig kult bygg. Det er jo verdens høyeste trebygg, og det er ganske spesielt. Anja og jeg kunne funnet noe større innen vårt gründerbudsjett, men vi hadde ikke funnet noe som er like unikt. Dette området kommer til å bli Bergens nye Tjuvholmen.

Inspirert av Dubai

På innredningsfronten samarbeider de godt, og de henter mye inspirasjon når de er ute på reise, særlig fra Midtøsten. Nå tegner Myreze hele leiligheten i 3D for å kunne leke seg med innredningen digitalt. Hele leiligheten er hvit, men paret ønsker å legge til litt farger og tekstur.

– Hotellene i Dubai er flinke til å få små rom til å bli skikkelig stilige. Vi vurderer å kle en vegg med fliser som gir tekstur, og er på jakt etter kule overflater. Den største drømmen er å slå ned deler av veggen på soverommet slik at vi kan ligge i sengen og se rett ut på sjøen.

Innflytningsfest har de foreløpig ikke hatt. Det er kontoret på Torgallmenningen som er best egnet til store besøk, og de spøker med at det er der vi burde laget reportasjen. Det er tross alt der de tilbringer mesteparten av tiden.

– Vi har alltid så mange folk rundt oss, så det er deilig å bare være oss to når vi først er hjemme, sier Fagerli.

Myreze5
TREHUS MED TRENINGSROM: Treet på Damsgård har også et treningsrom som alle beboerne kan benytte seg av.

Mange nerder i Bergen

Det har snart gått tre år siden Myreze AS ble etablert i Bergen, og lite tyder på at de flytter. 32-åringen har nemlig blitt ordentlig glad i byen igjen.

– Det var da jeg startet Myreze AS at jeg skjønte det var mulig å nå ut til verden fra Bergen. Hadde vi ikke startet her, hadde vi aldri funnet så mange talenter. Det er mange nerder i denne byen.

Og dét er et ordentlig kompliment når det kommer fra denne mannen. I dag er han kreativ leder, men kvalifiserer også som animatør, designer, regissør og fotograf.  Rollen som daglig leder sa han fra seg, og satset på den da 21-årige Petter Trobe. Det viste seg å være et godt valg.

– Hadde jeg vært daglig leder, hadde jeg forventet at folk jobbet 24 timer i døgnet. Petter er superflink i rollen. Anja og jeg var nettopp i Marbella i to uker, og jeg hadde litt noia for hvordan det skulle gå. Det gikk supert. De omsatte faktisk for mer da jeg var vekke, smiler han.

Hjemme best

Myreze har så stor tro på området at han vurderer å kjøpe en leilighet i Portalen også.

– Jeg kunne ha bygget et fotostudio her, eller flyttet hele kontoret hit. Tenk å ha fotostudio på taket, sier han og ser drømmende ut av vinduet.

Og når vi tar turen opp til taket for siste runden av fotograferingen, er det flere som blir drømmende i blikket. Det er ikke mye som er finere enn synet av Bergen som bader i solen.

Utsikten fra toppen av Treet er selve definisjonen på panorama. Dubai er uten tvil et stilig sted, med sine hvite strender og yrende storbyliv, men man kommer sjelden unna ordtaket «borte bra, men hjemme best».

Myreze4
VERDEN RUNDT: Bjørn Myreze er gründer og kreativ leder for branding- og TV-grafikkselskapet Myreze AS. Det siste tiåret har prosjektene hans tatt ham rundt hele verden, og det var ingen selvfølge at han kom til å ende opp i Bergen.

 

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this