Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
KOMMER TIL BERGEN: – Ingen av sangene er dårlige, sier Tuva Syvertsen om Valkyrien Allstars nye album. På lørdag spiller de på Bergen Internasjonale Kulturfestival. (Pressefoto)

Hardingfele, joik og afrikanske rytmer

På lørdag arrangeres nok en gang Bergen Internasjonale Musikkfestival.

Årets festival er noe nedskalert grunnet kulturlivets utfordringer i pandemien, men her er likevel mye å glede seg til – med både hardingfeler, joik og afrikanske rytmer på programmet:

Chiku Ali & Unity Band starter festivalen i år, med familiekonsert lørdag formiddag. Chiku Ali var opprinnelig teater- og danselærer ved «The National College of Art in Tanzania». I 1997 startet hun Internasjonale barneleker ved Bergen Internasjonale Kultursenter, og har siden den gang underholdt små og store til stor begeistring.

Unity Bergen har musikere fra Tanzania, Kongo, Kamerun og Os, og spiller afrikansk dansemusikk med sterk innflytelse fra øst-afrikanske rytmer og kongolesisk soukous. Chiku Ali & Unity Band starter også konsertkvelden senere på dagen.

Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk.

Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. I forrige uke slapp de det nye albumet «Slutte og Byne». Dette er deres sjette album siden debuten i 2007, og som frontfigur Tuva Syvertsen sier: «Ingen av sangene er dårlige». Bandet begynte som en ren hardingfeletrio, men har siden utviklet uttrykket mye.

På den nye platen går de mer i retning akustisk pop-musikk – med ikke ubetydelige mengder synth.

ISÁK er kjent for sine energiske liveshow og intense tilstedeværelse. Med en ny og spennende sammensmelting av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, fortsetter de å presse grensene for samisk musikk.

ISÁK gjorde seg for alvor bemerket på den norske musikkscenen i 2018 – først da de hyllet Mari Boine på Spellemannprisen og siden i Stjernekamp på NRK, der Ella Marie gikk av med seieren. Nå er de endelig ute med ny musikk, og denne gangen byr de på dansbar elektropop i klimakampens ånd med låten Ain Du (se videoen under).

Bergen Internasjonale Kulturfestival holdes lørdag 24. oktober på Bergen Internasjonale Kultursenter (Kong Oscars gate 15). Kl. 12.00: Familiekonsert med Chiku Ali & Unity Band // kl. 18.30: Festivalåpning ved ordfører Marte Mjøs Persen // kl. 19.00: Chiku Ali & Unity band // kl. 21.00: Valkyrien Allstars // kl. 23.00: ISÁK. Mer informasjon: bergeninternasjonalekultursenter.no

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this