Supersmud1

Om å være god nok

Del artikkelen i Sosial medier

Dagfinn Lyngbø danser seg inn på scenen med poplocking moves til elektronisk dansemusikk. En habil danser, om enn ikke helt på nivå med Justin Timberlake.

«Jeg har øvd i nesten ett år», sier Dagfinn leende til publikum når musikken stopper. «Jeg gjør så godt jeg kan!»

Supersmud handler ikke om å være best i alt. Lyngbøs siste show handler i stor grad om å være god nok til det man selv egentlig vil og kan være i livet.

Vi er din follower for alltid!

Et aktuelt tema i dagens verden, hvor mange av oss føler på det ubehagelige trykket som media og sosiale medier trer nedover hodene våre som en illepassende hatt, og som sier at det eneste som vil gi ditt liv verdi er å alltid jakte på det perfekte. Vi skal ha den perfekte kroppen, være den perfekte forelder, ektefelle, venn og sjef, lage den mest kreative matpakken til ungene, og løpe raskest.

Men for de fleste av oss som lever etter mantraen vi har fått høre om at «du kan bli det du vil, det er bare opp til deg selv», så er realiteten sannsynligvis at uansett hvor hardt du trener, så vil du aldri slå Usain Bolt opp Stoltzen.

Supersmud3
JAGET ETTER DET PERFEKTE: Dagfinn spør oss alle, og seg selv, om ikke perfeksjonsjaget etterhvert blir ganske slitsomt.

Dagfinn spør oss alle, og seg selv, om ikke perfeksjonsjaget etterhvert blir ganske slitsomt. Det som ikke blir slitsomt, er å se Dagfinn på scenen. Hans fysiske innlevelse og bruk av sceneareal, og treffende og perspektivsettende eksempler i fra hverdagslivet som de fleste kan kjenne seg igjen i, gjør at han med letthet kan sammenlignes med den britiske komikergiganten Michael McIntyre. Dagfinns energi kaster seg utover scenekanten og inn i publikum, hvor ikke en eneste spøk faller flat på gulvet, og enkelte ler så de må tørke seg under øyet.

Sammen med sin beste venn og DJ i showet, Bjarte Jørgensen, fremfører Dagfinn sanger som de har skrevet innen varierte musikksjangre. I de mer melodiøse sangene synger de rett og slett så vakkert i lag at det gir følelsen av konsertstemning. Men DJ’en sin rolle ellers er i stor grad å stå i stillhet på scenen og følge med, og innimellom gjøre litt fysiske ablegøyer rettet mot publikum, og man lurer på om ikke det kan finnes flere kreative måter å involvere ham på siden han først står der.

Dagfinns humor i showet er alltid vennligsinnet.

Men så er jo dette et Dagfinn Lyngbø-show, og det er mulig at undertegnedes egne aversjoner mot å stå stille og stum for lenge av gangen spiller inn her. Fra det litt groteske til det hjerterørende, og med eksempler fra eget og andre kjente og ukjente personer sitt liv, er Dagfinns humor i showet alltid vennligsinnet.

Og kanskje er det nettopp dette som er det viktigste å ta med seg videre etter showet: At du skal være litt mer vennligsinnet mot deg selv også, for egentlig så er du ganske digg slik du er.

Som en myk karamell varer showet akkurat passe lenge – akkurat lenge nok til at man får lyst på mer. Ikke helt perfekt, men det gjør ikke noe. Vi er din follower for alltid!

Supersmud2
HUMOR MED HJERTE: Fra det litt groteske til det hjerterørende, og med eksempler fra eget og andre kjente og ukjente personer sitt liv, er Dagfinns humor i showet alltid vennligsinnet.

 

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this