Tante Biotika 2
SLIPPEKONSERT PÅ VICTORIA: Tante Biotika har nå endelig tatt seg sammen og laget noe eget. (Pressefoto)

Fredagen er reddet

Del artikkelen i Sosial medier

Det nærmer seg fredag, den er endatil «inneklemt», og du vet fortsatt ikke hvordan du skal bruke den? Fortvil ikke; Bergensmagasinet har to gode forslag.

Fredag er dagen for nye musikkopplevelser, og er det noe vi har lett tilgang på her i kulturbyen Bergen, så er det nettopp det.

Problemet er ofte mer hvilket band/artist man skal velge bort enn hva man skal se. Her er to gode valg på førstkommende fredag (begge konsertene begynner kl. 21), begge sterkt anbefalt for en tur på byen med gode venner:

1) Slippekonsert med Tante Biotika

Tante Biotika slipper sin første singel, Tropiske Netter på fredag, og markerer dette med en kort slippekonsert den hjemmekoselige Victoria kafé og pub i Kong Oscarsgaten.

Låten, som du kan høre på lyttelenken under, er ifølge pressemeldingen «et sursøtt tilbakeblikk på gamle solskinnsdager og med løfte om fremtidige sommerstunder der ingen tenker på om det muligens er bedre stemning andre steder».

Tante Biotika er en bergensrapper som har surfet på understrømmene av undergrunnen siden 2011. Hun har nå endelig tatt seg sammen og laget noe eget, denne gang med erfarne Neil Solheim (Paperboys, Madrugada) på beats og Heidi Torsvik (Last Hurrah!!, Heidi Goodbye) på kor, komposisjoner og arrangementer. Debut-EPen hennes slippes til høsten.

2) Pokal på Det Akademiske Kvarter

Denne kvintetten fra Loddefjord har allerede hatt tre låter listet på P3, har turnert landet rundt og avsluttet på et fullsatt Kvarteret i Bergen. På fredag er de tilbake.

Tekstene deres handler om hverdagslige problemer og kjærlighet, synges på klingende bergensk, og ofte med allsangrefreng. Musikalsk er de blitt sammenlignet både med Jokke og Valentinerne og Kaizers Orchestra.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this