Zachariasbryggen Bryggeriet.biz

Finner roen i sjøkanten

Jo mer du slapper av som gjest, jo gladere blir Janne Gullaksen.

Helt inntil sjøkanten i Sandviken ligger Bod 24. Kaféen og selskapslokalet er den femte bedriften startet av Janne Gullaksen (43), som også driver Urdihuset på Damsgård.

– Tanken bak Bod 24 var å lage et vanvittig sosialt sted der folk har lyst til å tilbringe mest mulig tid. Hos oss er det ingen krav om å kjøpe kaker og påfyll av drikke. Vi vil at folk skal komme hit for å henge, så her kan du krølle deg opp i en stol med en god bok og bli sittende i flere timer. Den tankegangen ser man på måten vi har møblert på; vi har godt med plass, men det har ikke vært et mål å presse inn flest mulig bord. Vi liker når folk blir værende en god stund.

Todelt løsning

Mens kafeen er åpen hver dag fra klokken 10 til 17, brukes andre etasje i Bod 24 som selskapslokale som leies ut til ulike kunder på sen ettermiddag og kveldstid. Denne dagen har de hatt en stor gruppe fra et lokalt firma på lunsj, og 30 amerikanske cruiseskipturister på besøk. Sistnevnte er blitt en tradisjon. Et par ganger i uken kommer cruiseskipgrupper innom med guide. I dag har de fått høre på felespill og betrakte den norske folkedrakten.

– Det er aktiviteten fra selskapsdelen som driver inntektene, og det er derfor vi kan by på denne løsningen i 1. etasje. Kjøper man en kopp kaffe hos oss, har man gratis påfyll resten av dagen.

Janne Gullaksen bruker ingen penger på markedsføring, og opplever at det i stor grad er arrangementene som trekker til seg folk.

Gullaksen er markedsutdannet fra BI, og har alltid hatt en gründer i magen. Bod 24 er det femte firmaet hun har startet. I tillegg til Urdihuset og Bod 24, har hun drevet to magasiner; Rett hjem og Tendens, sistnevnte sammen med Trude Vaaga. I en periode drev hun også kafé, kurs og selskapslokaler i Lyst & Fryd-huset på Laksevåg med Vaaga.

– Hva driver deg?

– Det å iverksette noe, og å se synlige merkbare resultater av det man gjør. Når man får utløp for alle ideene man har i hodet er det svært tilfredsstillende, og jeg får utløp for ganske mange av de her i Bod 24. Jeg liker spesielt godt når man kan samle sammen mange ideer i samme konsept. Her har vi en mulighet til å følge med på markedet, og vi vurderer hele tiden hvilke nye ting vi kan by på. 

Fokus på aktiviteter

I tillegg til selve kafévirksomheten, er Bod 24 en møteplass for en rekke arrangementer og aktiviteter. Om ikke lenge arrangeres «Vask deg etter Stoltzen», der de påmeldte kan bruke tilgjengelige utedusjer og badekar etter å ha gått opp Stoltzekleiven, etterfulgt av pizza og pils. Annenhver onsdag arrangeres det yoga og kvelds.

– Vi har også hatt malekurs, matkurs og vinkurs, og fremover planlegger vi blant annet strikkekafé. Vi er bevisste på å bruke omgivelsene vi har her, og i særlig grad sjøen. Vinterbading er populært. Uteplassen har vi blant annet brukt til å arrangere sommerkonserter, og vi har hatt over 180 gjester på samme tid. Da snakker vi intim stemning, sier hun med et smil.

Gullaksen bruker ingen penger på markedsføring, og opplever at det i stor grad er arrangementene som trekker til seg folk.

– Vi ser at folk kommer tilbake til oss. Mange av de som booker selskap hos oss har jeg gjerne sett på en yogatime eller et annet kurs.

Den avslappende stemningen har ført til trofaste kunder.

– Det har faktisk spredd seg et rykte om oss blant turistene, for vi hører ofte fra de som kommer innom at de har blitt anbefalt å komme hit. Vi har en kunde som kommer innom hver eneste dag, og hver søndag får vi besøk av to flotte damer som kommer for å få varme skillingsboller rett fra ovnen. Når jeg ser folk finne seg ordentlig til rette, med beina trukket under seg i sofaen, da blir jeg så glad.

Får energi av jobb

I Bod 24 jobber fem personer på fulltid, og 15 på deltid.

– Vi bruker mye tid og krefter på de menneskene som jobber her. Tar man godt hånd om de ansatte, får man et godt og trygt arbeidsmiljø, alle gir mer av seg selv. Alle som jobber her får også ta del i alle aktivitetene som arrangeres, og det tror jeg settes pris på. Vi har veldig lite fravær, og noen ganger er det faktisk jeg som må sende folk hjem hvis jeg ser at de er dårlige eller syk.

– Hva er hemmeligheten for å lykkes?

– Det handler i hvert fall om mot. Det å tørre å prøve, og å ha tro på det man skal sette i gang med. Og så trenger man en helt hinsides kapasitet. Går man i gang med et nytt prosjekt uten ordentlig energi kommer man ikke i mål. Man må by skikkelig på seg selv, og være trygg i seg selv og kapasiteten sin. Jeg er ikke urolig for å gå i gang med nye prosjekter, og har planer om å sette i gang med nok et spennende prosjekt innen få år.

– Du har jo helt klart travle dager. Hva gjør du for å slappe av?

– Jeg trener ofte, og går mye i fjellet. Noen ganger legger jeg meg flat på gulvet hjemme og ser i taket. Det er nok det aller beste for å senke hvilepulsen helt. Jeg finner også en deilig ro når jeg er sammen med barna mine, familien og gode venner. Men ikke minst kjenner jeg meg veldig heldig som også slapper godt av når jeg jobber. Når jeg får jobbe med ting jeg liker gir det meg enormt med påfyll. Jeg får ikke ny energi av å gå hjem, men av å løpe på Stoltzen, gå på fjellet eller etter en spennende dag på jobb.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this