Featured Video Play Icon

Farvel til vinteren

Del artikkelen i Sosial medier

PREMIERE: På vei inn i årets vakreste måned her i Bergen kommer Synneva Noel med en ny låt der hun definitivt tar farvel med vinteren – gjerne også i overført betydning.

Det er snart fire år siden sist vi hørte fra Synneva Noel, da med singelen Set the Sail. Fire år før det igjen gav hun ut debutplaten «Say». Oppfølgeren har fått tittelen «Moontraveller», og slippes 18. juni.

To smakebiter fra det kommende albumet er allerede ute, hvorav Bergensmagasinet i dag har premiere på en «lyrics video» til låten Father and the Bird.

– Dette er en folkaktig fortelling om min far, det sakte liv og hans samhørighet med naturen, sier Synneva, og legger til at den musikalske inspirasjonen kommer fra artister som Joni Mitchell, Suzanne Vega og Rickie Lee Jones.

Den første sangen hun lærte seg på gitaren var Blackbird av The Beatles.
– Det var da jeg gikk på gymnaset. En venn viste meg hvordan jeg skulle spille den. Jeg er selvlært på gitar, og har alltid likt å sitte og spille og prøve meg frem.

Synneva Noel er oppvokst på Voss, der hun gikk musikklinjen på Voss Gymnas. Siden har hun studert kunstfag ved Universitetet i Bergen og gått på en kunstskole i Rouen (Normandie). Hun bor nå i Bergen.

Medvirkende: Synneva Noel (gitar og vokal), Alexander Grieg (kontrabass/stryk) og Jonas Raabe (piano). Lyrics-videoen er laget av Emil Valentin. Albumet «Moontraveller» slippes 18. juni. Albumet er arrangert og produsert av jazzmusiker og kontrabassist Alexander Grieg i hans nye Villa Grieg Studio ved historiske Troldhaugen i Bergen.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this