Kinosjef Lagunen1
FILMINTERESSERT KINODIREKTØR: – Favorittfilmen er De urørlige, men jeg er også veldig glad i science fiction og fantasy, sier Silje Miedler Storrud.

En synlig kinosjef

Del artikkelen i Sosial medier

Den nye sjefen for Lagunen kino gleder seg blant annet til å stå i kiosken.

Til høsten åpner en splitter ny kino på Lagunen. Kinoen, som blir en del av kjeden Nordisk Film Kino, skal bestå av ni komfortsaler, med til sammen 750 plasser. I tillegg til å by bergenserne på filmopplevelser vil det også finnes en egen bar og rom hvor man kan feire festlige begivenheter.

Den nye kinosjefen er 27 år gamle Silje Miedler Storrud. Hun kommer fra stillingen som butikksjef for Tilbords på Bergen Storsenter, og danket ut 69 andre søkere på veien.

– Det er jeg veldig stolt over. Jeg ble tipset om jobben av noen som kjenner meg godt, og jeg tenkte at det ikke kunne skade å sende inn en søknad, sier hun.

– Vi skal tilby en helhetlig opplevelse. Målet er å få folk til å ha lyst å på kino fremfor å velge Netflix hjemme i stuen.

– Jeg interesserer meg veldig for ledelse, og har god erfaring med det fra butikkyrket. Kino og butikk er ikke helt av samme omfang, men det handler jo om å drive et lag fremover. Erfaringen fra Tilbords har gitt meg selvtillit og tro på at jeg klarer jobben.

SKAPE SAMSPILL

I tiden frem mot åpningen skal Storrud være med på å ansette 35 mennesker, deriblant assisterende kinosjef og markedsansvarlig.

– Jeg liker å se mennesker lykkes. Det gir meg en god egenfølelse. Jeg tror jeg er flink til å se andres styrker og kvaliteter. Det å skape et godt samspill mellom folk på jobb, å sette riktig person til riktige oppgaver og grupper, er noe av det jeg liker best med lederjobben. Og ikke minst er det viktig for meg å skape et arbeidsmiljø hvor alle trives; det skal være kjekt å gå på jobb.

Kinosjef Lagunen2
GODT MED STUEFORANDRING: – Vi vil jobbe for at Lagunen kino blir en naturlig møteplass. Det er en grunn til at folk har hytter; de har kjempefine hus, men man har likevel behov for en stueforandring i ny og ne, sier Silje Miedler Storrud.

Storrud fødte en sønn under studiene, og er foreløpig én eksamen unna fullført bachelor i administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Da telefonen om at jobben var hennes kom, var det umiddelbar glede.

– Det var kjempegøy. Jeg hadde egentlig ingen forhåpninger under intervjurundene, og fokuserte på å gi det jeg hadde uten å tenke på de andre kandidatene. Da bekreftelsen kom tror jeg faktisk at jeg felte en tåre. Men jeg kom fort ned på jorden da jeg måtte kjøre og hente en snørrklatt i barnehagen, ler hun.

KOMFORT OG 4DX

Som kinosjef skal Storrud blant annet være med på å promotere filmer og eventer, og å snakke med pressen.

– Men jeg er også veldig glad i selve driftaspektet, så jeg håper jeg får vært litt på gulvet og stått i kiosken. Jeg har et mål om å være en synlig kinosjef, og å skape en leken arbeidsplass.

Filmmessig har Storrud en viss påvirkningskraft, selv om det meste styres sentralt av kinokjeden Nordisk Film Kino. Interessen hennes for film kom i voksen alder.

– Den har vært høyt til stede i syv år. Favorittfilmen er De urørlige, men jeg er også veldig glad i science fiction og fantasy. Jeg sluker alt av Tolkien, Marvel- og DC-filmene og Harry Potter. Hvis jeg skal ta en ny tatovering, blir det en dødstalisman (fra Harry Potter-universet journ.anm.).

Som i de fleste kinoer handler det om å finne en riktig balanse mellom kvalitet og de kommersielle suksessene.

– Filmprogrammet vil være gjennomtenkt, og det skal være et tilbud for alle.

– Målet vil alltid være å ikke glemme noen. Samtidig må man jo vise det folk ønsker å se. Uten publikum blir det ingen kino. Filmprogrammet vil være gjennomtenkt, og det skal være et tilbud for alle.

Foreløpig er kinoen en byggeplass. Når den står ferdig til høsten blir det en kino med blanding av retro og hypermoderne stil. En av salene blir i 4DX-teknologi, hvor lyd, lys og luft blir viktige elementer.

– Det blir helt rått. Jeg har vært ute og sett, og det blir noe helt annet enn det som er vanlig her i byen. Vi får egen bar, og det vil legges opp til at man kan feire barnebursdag eller dra ut med vennegjengen. Vi skal tilby en helhetlig opplevelse. Målet er å få folk til å ha lyst til å gå på kino fremfor å velge Netflix hjemme i stuen.

KINO SOM MØTEPLASS

Som mor har Storrud god erfaring med barnefilmer.

– Barnefilmer er kjempeviktig, og de minste utgjør en stor del av publikummet. Jeg håper vi kan få skapt et større tidsrom for barnefilmene, for det kan ofte være litt snevert. Kanskje vi kan satse litt på smalere barnefilmer; det lages mye fint for barn for tiden.

Det var flere som spådde at kinobesøket kom til å synke da Netflix og de andre strømmetjenestene gjorde sitt inntog, men foreløpig går nordmenn omtrent like mye på kino som vanlig.

– Hva må kinoene gjøre for å få publikum til å fortsette å komme?

– Det elementet som får folk til å dra på kino, er der allerede. Det er ingenting som tyder på å kinoen står i fare for å dø ut. Folk liker å dra ut, og vi vil jobbe for at Lagunen kino blir en naturlig møteplass. Det er en grunn til at folk har hytter; de har kjempefine hus, men man har likevel behov for en stueforandring i ny og ne. Det Lagunen kino får av nyskapende elementer, som 4DX-salen, vil sikre oss en konkurransefordel.

– Folk sier aldri at de angrer på et kinobesøk. For vår del handler det om å få folk til å velge oss igjen og igjen. Vi har tøff konkurranse både på Sotra og i sentrum, så jeg har en spennende tid foran meg.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this