Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
SYNGER MED NORDLYSET: Marianne Juvik Sæbø er solist i konserten, der instrumenter og stemmer vil bli brukt på andre måter enn det vi er vant til. (Foto: Jørn Lavoll)

Duett for sopran og nordlys

En egenartet konsertopplevelse venter de som finner frem til Forum Scene på lørdag.

Sist vi hørte fra Jørn Lavoll, presenterte han oss for konsertforestillingen Sustain – en musikalsk verden der alle instrumentene var laget av plastavfall. Nå er han klar med et nytt prosjekt, der han nok en gang visker ut grensene mellom de tradisjonelle sjangerbegrepene.

«Àlfr – En nordlyskonsert» er skrevet for kammerorkester, band og vokal (mannskor og sopransolist), og komponert av Jørn Lavoll på bestilling fra Marianne Juvik Sæbø. Fotograf og lydtekniker Eilif Stenes bilder og film av norsk og nordisk natur og nordlys blir det visuelt bærende i forestillingen – vist frem på en 54 kvadratmeters skjerm på scenen.

– Dette blir en mektig konsertopplevelse.

Marianne Juvik Sæbø er prosjekt- og kunstnerisk leder for konserten, og vil integrere egne vokalkomposisjoner i bestillingsverket, mens Lavoll er arrangør og regissør.

– Dette blir en mektig konsertopplevelse, hvor det visuelle og det musikalske er likeverdige element, sier scenekunstprodusent Charlotte Faaberg-Johansen.

– På samme måte som naturen er uforutsigbar og byr på både storm og stille, skal musikk og det visuelle være i stadig endring. I jakten på klangene og stemningene vil instrumenter og stemmer også bli brukt på andre måter enn det vi kjenner som det klassiske.

Forum Scene, lørdag 1. februar kl. 19.00. Medvirkende: Marianne Juvik Sæbø med Bergen Unge Kammerorkester (BUKO), band, dansere fra Askøy Kulturskole og Mannskoret Stram. Dirigent: Bjørn Sagstad. Video/Grafisk: Ole Kristian Olsen. Koreograf: Ann Sofie Jonsson. Produsent: Charlotte Faaberg-Johansen.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this