dyreklinikk1
FÅR INN GAVER: På kontoret i Sandviken bugner det over av utstyr og leker donert av godhjertede bergensere til Sandviken Dyreklinikks åpne dag. – Det varmer virkelig når en person kommer inn med en stor hundeseng og forskjellige leker. Det er helt fantastisk, sier veterinærene Kristine Skogseth-Jacobsen (til venstre) og Camilla Meltevik. (Foto: Martine Haugen)

Åpner dørene for gatas kjæledyr

Del artikkelen i Sosial medier

Kjæledyrene til narkomane, hjemløse og andre vanskeligstilte får sjelden veterinærbehandling. Onsdag 13. mars åpner Sandviken Dyreklinikk dørene for å tilby gratis behandling til vanskeligstiltes firbente venner.

– Nå får vi daglige telefoner fra eiere som ønsker å bestille time. De uttrykker stor takknemlighet for denne muligheten, så det varmer veldig, sier veterinær Camilla Meltevik.

Dette er første gang klinikken arrangerer åpen dag, og de ansatte gleder seg. Samtidig er de spente på den store dagen.

KAN BLI FAST TILBUD

– Dette er nytt for oss, og vi vet ikke helt hvordan det blir. Derfor er vi også spente. Dette blir et prøveprosjekt, og så vi får se hvordan responsen blir. På sikt ønsker vi å få til et permanent tilbud, sier veterinær Kristine Skogseth-Jacobsen.

På selve dagen vil resepsjonen forvandles til en liten dyrebutikk, hvor alt er gratis. De vanlige varene vil bli byttet ut med donasjoner.

Dagen begynner å fylle seg opp, og i skrivende stund er 30 dyreeiere påmeldt. Flere av dem har både to og tre kjæledyr, slik at antallet er oppe i 40 firbente som trenger behandling.
– Det blir en travel, men kjekk dag, smiler Skogseth-Jacobsen.

Veterinærene er forberedt på at enda flere kommer til å melde seg på, og sannsynligvis dukker det opp noen på selve dagen. De er uansett innstilt på at alle skal få hjelp.

– Vi kommer til å være tre veterinærer, to dyrepleiere og en klinikkassistent som jobber på spreng denne dagen. Alle de ansatte jobber i hele klinikkens åpningstid fra åtte til seks, for å hjelpe flest mulig, forteller Meltevik.

FULL HELSESJEKK

De ansatte ved Sandviken Dyreklinikk vil i løpet av denne dagen tilby gratis vaksiner, helsesjekk og behandlinger av skader og sykdom til gatas kjæledyr. Kaffe og bakervarer sponset av Godt Brød bidrar til at dette skal være en hyggelig opplevelse for eierne.

– Vi får tatt helsesjekk, og forhåpentligvis vaksinert alle denne dagen. I tillegg er det noen som er satt opp med spesifikke problemer, som for eksempel et vondt øre, sier Meltevik.

– Men det handler om å få et overblikk over hvem som trenger videre oppfølging og hvem som har en sykdom som plager dyret og gir nedsatt livskvalitet. Per nå har vi ikke midler til å hjelpe alle videre, og da må vi prioritere de mest akutte tilfellene.

HJELPE FLEST MULIG

Veterinærene forklarer at de vil gjøre sitt ytterste for å hjelpe alle så godt de kan på selve dagen. Ved tilfeller hvor dyrene har kroniske sykdommer eller plager som krever ytterligere behandling, vil de bli satt opp til videre behandling. Gavmilde privatpersoner har allerede gitt 20.000 kroner øremerket dette formålet.

– Det strekker til litt, men det er ganske dyrt med medisiner og utstyr. All behandling denne dagen vil være gratis, men en klinikk kan ikke drive gratis i ubegrenset fremtid, sier Meltevik.

– Vi kommer til å gi sterkt rabatterte priser til de som trenger videre oppfølging, slik at donasjonene vi har fått varer lenger.

– Det er viktig at vi prøver å få inn så mye penger som mulig. Det har ikke noe med at klinikken skal tjene noe på det, for det gjør vi ikke, men det er for at vi skal kunne hjelpe flest mulig. Vi kommer til å gi sterkt rabatterte priser til de som trenger videre oppfølging, slik at alle donasjonene vi har fått kommer til å vare mye lenger, legger Skogseth-Jacobsen til.

I tillegg til de ansatte får de også hjelp fra frivillige. To kunder og en ansatt fra Hills ønsker å hjelpe til.
– Vi kunne gjerne hatt et par frivillige til. Det hadde bare vært positivt med tanke på at det er en del som skal på plass, og at det sikkert blir litt folksomt i lokalene, sier Skogseth-Jacobsen.

SJENERØSE BIDRAGSYTERE

Kontorene bugner over av utstyr og leker donert av godhjertede bergensere.

– Det varmer virkelig når en person kommer inn med en stor hundeseng og leker. Det er helt fantastisk, smiler Meltevik.

– Det er en fin måte å gjenvinne ting på. Det kan være alt fra leker som dyret ditt ikke bruker lenger til bur og seler som det har vokst ut av. Da går det til noen som virkelig trenger det, sier Skogseth-Jacobsen.

På selve dagen vil resepsjonen forvandles til en liten dyrebutikk, hvor alt er gratis. De vanlige varene vil bli byttet ut med donasjoner.

– På den måten blir alt oversiktlig og lett tilgjengelig, slik at alt går så effektivt som mulig. Mira Donovan fra Hills vil være i resepsjonen. Hun har god erfaring med å håndtere både hunder og katter, i tillegg til mye kunnskap om størrelser slik at hun raskt finner riktig sele eller halsbånd, sier Melkevik.

Ingenting av dette hadde vært mulig uten hjelp fra sjenerøse sponsorer. Blant annet har Dr. Baddaky donert hudpleieprodukter, IDEXX har bidratt med pakker med prøvemateriale, og Eldorado har sponset dagen med utstyr og fôr.

Flere dyrebutikker har også bidratt, blant annet Min Beste Venn, som har donert utstyr til kjæledyr, mens legemiddelselskaper som Boehringer Ingelheim, MSD og Orion Pharma bidrar med vaksiner og diverse kosttilskudd til både hund og katt. I tillegg har Dyreidentitet gitt microchipper, slik at klinikken kan ID-merke dyrene.

– Dermed blir det enkelt å spore kjæledyrene tilbake til eier dersom de skulle komme bort, sier hun.

FÅR FÔR

De dyreglade eierne får også med seg en fôrsekk hver på veien hjem.

– Det er veldig fint, for da får de virkelig bra kvalitetsfôr i en periode fremover. Det hjelper godt på! Spesielt for de dyrene som har spesielle behov, som for eksempel ved allergi, sier Meltevik.

Aquadog kommer også til å tilby gratis hundemassasje til de som det blir påpekt at har behov for det.

– Da kan vi henvise til dem senere, og så setter de opp timer fortløpende. Det koster vanligvis en del, så det er veldig gavmildt av dem, avslutter Skogseth-Jacobsen.

Sandviken Dyreklinikk holder åpen dag onsdag 13. mars. Dersom du trenger hjelp eller ønsker å bidra kan du ta kontakt på sandvikendyreklinikk.no

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this