BERGEN INNEKLIMA1 toshiba signatur granitt
INNOVATIV OG NYSKAPENDE: Toshiba Signatur har vunnet den prestisjetunge «IF Design Award 2021». Denne varmepumpen kan enten henges diskre på veggen eller være rommets blikkfang – med valgfri farge på stofftrekket.

INNHOLDSANNONSE

Velg riktig varmepumpe

Del artikkelen i Sosial medier

– Både kunden og vi tjener på å velge profesjonelle varmepumpe-merker, sier Julian Saltskår, som nylig etablerte Bergen Inneklima på Laksevåg. I slutten av januar åpner de nye kontorer på 400 kvadrat – med tilhørende showroom.

logo bergen inneklima rod svart x5

Vi treffer Julian Saltskår i Gravdalsveien 5, der VBA Gruppen er i full gang med totalrenovering av sine gamle kontorlokaler. Bergen inneklima er et av fem datterselskaper som flytter inn i januar. I mellomtiden er de travelt opptatt med å hjelpe alle som ønsker å få installert varmepumpe før julefreden senker seg.

Det er ingen tvil om at økende strømpriser har fått mange forbrukere til å innse at det lønner seg å investere i en varmepumpe.

– Etterspørselen er stor. Gjennomsnittlig installerer vi 3-5 varmepumper for dagen, og kunne montert dobbelt så mange hadde vi hatt mannskapet, forteller gründeren, som startet opp firmaet i begynnelsen av november.

Nå er vi Bergen Inneklima helt ny i bransjen. De er en del av nysatsingen til Bergen Rør, som nå har skiftet navn til VBA Gruppen. Målet deres er at Bergen Inneklima skal bli ledende innen varme og ventilasjon.

BERGEN INNEKLIMA2 Julian scaled
SATSER PÅ KVALITETSMERKER: – Vi har valgt å satse på de mer profesjonelle merkene. Da får kunden et bra sluttprodukt som de kan ha mye glede av, og vi slipper å rykke ut for å løse problemer som gjerne oppstår med billigere produkter, sier Julian Saltskår.

– Selskapet er i relativt bra drift. Vi har bygget opp en stor kundebase, og leverer godt over 100 pumper i år etter bare to måneders drift. Vi har nok å gjøre, men det er jo et luksusproblem. Det vi driver med, er salg, installering og vedlikehold av varmepumper,  sier Saltskår.

– Det siste er det vel mange som synder mot?
– Ja, det er veldig mange som dropper servicen. Du bør ha service på pumpen annethvert år de to første årene for å opprettholde garantien. Det er akkurat det samme som når du har service og oljeskift på bilen din for at motorgarantien skal gjelde.

– Noe av vedlikeholdet kan man vel gjøre selv?
– Vi anbefaler at man månedlig tar ut og vasker filteret som ligger rett under dekselet. Gjør man det, forlenger man samtidig pumpens levetid.

PENGER Å SPARE

I første halvdel av 2022 økte salget av varmepumper med hele 11% sammenlignet med toppåret i 2021, ifølge Novap. Det er ingen tvil om at økende strømpriser har fått mange forbrukere til å innse at det lønner seg å investere i en varmepumpe.

– Våre leverandører sier at en standard enebolig kan spare inntil en femtedel av energiforbruket ved å installere en varmepumpe, så det er klart at her er det mye å spare – uavhengig av strømprisene er høye eller lave. Vi bruker veldig mye mer energi på oppvarming enn hva vi tror. Med dagens strømpriser vil du spare inn investeringen i løpet av det første båret.

Bergen Inneklima er leverandør av varmepumpe-merkene Toshiba, Panasonic, Fujitsu, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy og Samsung.

– Det finnes mange forskjellige varmepumpemerker rundt om. Vi har valgt å satse på de mer profesjonelle merkene. Da får kunden et bra sluttprodukt som de kan ha mye glede av, og vi slipper å rykke ut for å løse problemer som gjerne oppstår med billigere produkter.

ET MØBEL PÅ VEGGEN

bergen inneklima fakta 1
www.bergeninneklima.no // [email protected]

En varmepumpe de opplever økende etterspørsel etter er Toshiba Signatur. Dette er en av de første i markedet der designet er like viktig som gevinsten den gir i lommeboken.

– Den bygger bare 21 cm ut fra veggen, og ser ut som En Bang & Olufsen-høyttaler – med avrundete kanter og utskiftbart stofftrekk i mange valgfrie farger. Rett og slett et møbel på veggen.

Toshiba Signatur er en kraftig varmepumpe på 7200 watt som leverer 5 i årsvarmefaktor (SCOP). Dette er en måleverdi som forteller hvor mye varme anlegget leverer i forhold til hvor mye strøm som brukes i løpet av et år. Jo høyere tall, jo mindre strøm bruker varmepumpen i forhold til varmen som produseres.

– SCOP-tallet forteller hvor mange ganger mer energi den gir ut enn den tar inn. En panelovn på 1000 watt gir deg 1000 watt, mens en varmepumpe med 5 i SCOP gir deg fem ganger så mye, forklarer Saltskår.

STOR ETTERSPØRSEL

Bergen Inneklima opplever for tiden økende etterspørsel, men Saltskår lover at de som bestiller nå vil kunne få installert varmepumpen i løpet av siste uken i januar.

– Vi regner med at det kommer mange bestillinger etter jul, så det blir nok stort trykk utover våren.

– Er ikke folk litt tomme for penger etter jul?

– Privatøkonomien er en del strammere for tiden grunnet flere forhold. Derfor har vi forhandlet fram en avtale med Resurs Bank hvor vi tilbyr 24 måneders rentefri delbetaling.

For en Toshiba Signatur til 30.000 kroner vil du da betale rundt 1300 kroner i måneden. Da kan det du sparer på mindre strømutgifter fort gå opp i opp med prisen på varmepumpen.

– I tillegg får du et mye bedre inneklima, avslutter Saltskår.

BERGEN INNEKLIMA3 kontor scaled
MODERNE KONTORLOKALE: VBA Gruppen er i full gang med totalrenovering av sine gamle kontorlokaler i Gravdalsveien 5. Bergen inneklima er et av fem datterselskaper som flytter inn i januar.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this