strandryddeuka
UTSETTER STRANDRYDDEUKKA: Hold Norge Rent håper det vil være mulig å gjennomføre dugnaden i september i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen. (Foto: Bo Eide)

Strandryddeuka utsettes til høsten

Del artikkelen i Sosial medier

For å hindre smittespredning har Hold Norge Rent besluttet å utsette vårdugnaden Strandryddeuka til høsten.

– Det er ikke forsvarlig å mobilisere til en nasjonal ryddedugnad når Norge og verden står midt oppi en så prekær situasjon, sier Fanny Pindsle, Hold Norge Rents ryddegeneral og leder for den store Strandryddeuka.

Strandryddeuka mobiliserer nærmere hundre tusen frivillige hvert år og er Norges største kollektive ryddedugnad.

– I år er årets viktigste dugnad å gjøre det vi kan for å forhindre smittespredning.

– I år er årets viktigste dugnad å gjøre det vi kan for å forhindre smittespredning. Derfor utsetter vi Strandryddeuka og anbefaler alle med å vente med å rydde inntil videre, sier hun.

Hold Norge Rent håper det vil være mulig å gjennomføre dugnaden i september i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen.

Hvert år rydder frivillige mange hundre tonn avfall, og for å gjennomføre Strandryddeuka er Hold Norge Rent derfor avhengig av et nært samarbeid med avfallselskapene.

Beskjeden fra myndighetene er at samfunnskritiske tjenester skal prioriteres, og spesielt avfallsselskapene har begrenset kapasitet og skal ikke belastes med avfall fra ryddeaksjoner i nåværende situasjon. Med utgangspunkt i Regjeringens restriksjoner og tiltak for å hindre spredning av koronaviruset, må derfor planlagte ryddeaksjoner utsettes eller avlyses.

Mer informasjon: Hold Norge Rents nettsider

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Dersom du har en sak (tekst + bilde i bra kvalitet) du mener kan passe til å publisere på Bergensmagasinets nettside, kan du sende den til [email protected].

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this