Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
FLYTENDE KONFERANSEHOTELL: For i tillegg til 370 lugarer, fire spise- og drikkesteder, taxfree-butikk og dansegulv, er skipene utstyrt med fleksible og funksjonelle konferanserom.

INNHOLDSANNONSE

Konferansecruise med et hav av inspirasjon

– På det to dager lange konferansecruiset fikk vi en unik anledning til å kombinere faglig påfyll med sosialt samvær på tvers av alle avdelinger.

Det forteller Linda Juliussen, administrasjonssjef hos Norengros K.J. Brusdal, etter at hele bedriften dro på et todagers konferansecruise med Fjord Line fra Bergen til Hirtshals.

Da Norengros K.J. Brusdal skulle planlegge firmatur for alle sine ansatte, var det etter et tips fra en kollega at de fikk øynene opp for mulighetene Fjord Line har for firmaturer.

Flytende konferansehotell

– Det var en fantastisk tur som alle var veldig fornøyde med. Vi snakker fremdeles om den.

– En av våre ansatte hadde i regi av et bedriftsnettverk Norengros deltar i, vært på en visningstur med Fjord Line, og var svært begeistret for opplegget. Dette og positive tilbakemeldinger fra andre bekjente, gjorde at vi tente på ideen om en firmatur utenom det vanlige.

Juliussen påpeker at de har mange yrkesgrupper på huset, og at det var viktig å finne en tur som kunne passe for alle. Dermed møtte de Fjord Line for å diskutere hva som var mulig.

Sammen skreddersydde de et konferansecruise med eget lokale og underholdning på båten, og en teambuildings-aktivitet i Ålborg. Med det seilte Fjord Line opp til å bli det beste alternativet for Norengros K.J. Brusdal og deres ansatte.

– På turen fikk vi gjennomført det faglige opplegget og i tillegg brukt god tid på fellesskapet. Det var en fantastisk tur som alle var veldig fornøyde med. Vi snakker fremdeles om den, sier Juliussen.

De to identiske søsterskipene MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord, som går i rute mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals, er spesialinnredet for å ta hånd om bedrifter.

For i tillegg til 370 lugarer, fire spise- og drikkesteder, taxfree-butikk og dansegulv, er skipene utstyrt med fleksible og funksjonelle konferanserom. Salgsdirektør i Fjord Line, Kristian Valaker, er svært opptatt av at bedrifter skal få et godt tilbud:

Skreddersydd tur og effektiv tidsbruk

– For oss er det viktig å legge til rette for at gruppen får effektive arbeidsøkter som er i tråd med hensikten bak arrangementet. Derfor har vi fleksible møterom for små og store bedrifter, sier Valaker.

– Ut fra hva som er målet med møtene, om deltakerne aktivt skal jobbe med gruppeoppgaver eller det er lagt opp til forelesninger og gjennomganger, kan rommene settes opp på ulike måter. Vi kan enkelt tilpasse rommene slik at gruppen får mest mulig ut av arbeidsøkten.

MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord er begge spesialinnredet for å ta hånd om bedrifter.

I tillegg får alle gruppene en konferansevert som sørger for at det alltid er nok mat og drikke, og ellers bistår med hva enn det skulle være underveis på hele cruiset. Av teknisk utstyr tilbyr Fjord Line TV, DVD, whiteboard, flipover og internettilkobling i alle konferanselokaler.

For Norengros K.J. Brusdal, som er leverandør av forbruksvarer og kontormøbler til privat og offentlig sektor, og i tillegg driver butikker i Arna, på Sotra, Stord og i Førde, var det viktig å kunne holde åpent så lenge som mulig. Derfor la de konferansecruiset til en fredag.

– Da vi kom på inn på MS Stavangerfjord, begynte vi med en gang på det faglige opplegget vårt, og vi holdt på til klokken 17. Da hadde vi fått gjennomført en hel arbeidsdag, og kunne dermed senke skuldrene frem til middagen.

I mellomtiden ble konferanserommet gjort klart til den private middagen for gruppen.
– Det var veldig kjekt å ha rommet for oss selv, vi fikk nydelig mat, god underholdning, og vi hedret våre ansatte som hadde jobbjubileum. Det ble en veldig flott seanse, sier Juliussen.

Den lengste overfarten er fra Stavanger til Hirtshals, og når du våkner på lørdagen, er du allerede fremme i Danmark. Etter frokost på båten, og noen timer på egen hånd, ble gruppen kjørt med buss til Ålborg. Her ventet en teambuildings-aktivitet som falt i smak, bokstavelig talt.

– Teambuildingen var rett og slett fantastisk. Vi ble delt inn i lag, og konkurrerte mot hverandre om hvem som kunne presentere den beste grillmenyen. Sammen med profesjonelle kokker ble vi guidet gjennom matlaging og vinsmaking. Med musikk på full guffe var dette en gøyal opplevelse som virkelig vekket lagfølelsen og samholdet blant oss, forteller Juliussen, og legger til:

– Et pluss er at vi la til kai søndag formiddag, og dermed har du mye igjen av søndagen, eller arbeidsdagen, om du reiser en annen dag.

La bekymringene seile sin egen sjø

En av de store fordelene med å reise med Fjord Line, er at ingen av deltakerne sitter og tenker på at de snart må hente i barnehagen eller rekke et annet møte.

– Mange opplever det som en ekstra frihet å kunne jobbe med én ting av gangen uten forstyrrelser som ofte ellers dukker opp.

– Når reisen først er bestilt, kan alle som er med på seilasen konsentrere seg om å delta. Mange opplever det som en ekstra frihet å kunne jobbe med én ting av gangen uten forstyrrelser som ofte ellers dukker opp, sier Valaker.

En annen gevinst av firmaturer er det spesielle samholdet som oppstår. Det vet Juliussen alt om:

– Vi er en veldig sammensveiset gjeng med svært godt miljø. En viktig årsak til det er nettopp turene vi har sammen. Da møtes vi i en annen setting enn vi gjør i hverdagen, og det er viktig når vi har så mange ulike avdelinger internt på huset, samt flere butikker utenfor bergensområdet, sier Juliussen.

Tekst utviklet av BT Brand Studio

MØTEROM MED SJØUTSIKT: Fjord Line kan enkelt tilpasse rommene slik at gruppen får mest mulig ut av arbeidsøkten.
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this