Ingrid Spord1
TA GULLET HJEM: – Det er selvsagt et mål å ta gullet hjem til Sandviken en dag, og det tror jeg vi kan få til, men da må vi bli enda mer profesjonelle, sier Sandviken-kaptein Ingrid Spord.

Kjemper om bronse, drømmer om Champions League

Del artikkelen i Sosial medier

Sandviken-kaptein Ingrid Spord vil skape bergensk fotballhistorie og ta klubben i sitt hjerte til Champions League. Det skjer ikke i år, men drømmen lever videre.

Da sesongen tok til i vår var målet å gjøre det bedre enn i fjor; da endte de rødhvite på fjerdeplass. Etter hvert som årets sesong skred frem, vokste drømmen om andreplass og Champions League-kvalifisering frem. Helt til runde 20, da Sandviken tapte for Avaldsnes og Klepp slo Røa, samtidig som Vålerenga slo nedrykksklare Fart.

I helgen spilte Sandviken 2-2 mot Kolbotn, og én runde før slutt ligger de an til å kjempe om bronsemedalje.

SKAPE NOE I HJEMBYEN

Nå må Sandviken-damene i stedet løfte blikket mot neste sesong, og forsøke å blåse nytt liv i drømmen om det gjeveste selskapet.

– Vi må ha spillere som har fotball som førsteprioritet. Det handler om profesjonalitet, holdninger og lyst.

– Sandviken, og Bergen for den del, har aldri hatt Champions League-gruppespill før, og det har jeg veldig lyst til å bidra til. Det hadde vært en opplevelse for oss spillere, hele klubben og hele Bergen by. Nå gikk det dessverre ikke denne gangen, sier Spord.

Som tidligere LSK-spiller vet hun hva hun snakker om. Hun har både spilt og scoret i Champions League; nå vil hun oppleve det samme i hjembyen.

– Jeg har lyst å få noe til på hjemmebane, jeg er jo bergenser og klubben i mitt hjerte er uten tvil Sandviken. Der var jeg kaptein før jeg dro til LSK og nå er jeg heldig å få lede laget igjen. Det er noe ekstra å gjøre det i egen by, sier Spord.

BYGGET VIDERE PÅ FJORÅRET

Som i fjorårssesongen har Sandviken levert en god sesong, til tross for flere betydelige endringer i både spillergruppen og apparatet rundt forut for sesongen.

– Det er selvsagt et mål å ta gullet hjem til Sandviken en dag, og det tror jeg vi kan få til, men da må vi bli enda mer profesjonelle.

– Flere spillere forsvant til utlandet, og vi fikk ny trener. Likevel synes jeg vi har klart å bygge videre på det vi fikk til i fjor. Vi har også fått nye spillere som har hevet laget, blant annet fra Arna-Bjørnar. Ting måtte sette seg, og det har vi klart; vi har en god gruppe i dag, sier Spord.

Selv om drømmen brast denne sesongen, forsikrer styreleder Pål Hansen at klubben er klar og at arbeidet fortsetter inn mot neste sesong.

– Som klubb er vi klar for Champions League-utfordringen i Bergen. Det ville løftet hele fylket innen kvinnefotballen, sier han.

VIL BLI NORGES BESTE KLUBB

Sandviken vil etablere seg helt i toppen, og befeste sin posisjon som best i by’n.

– Å slå Arna-Bjørnar er selvfølgelig viktig. Vi er fornøyd med at vi har den posisjonen i dag, men Arna-Bjørnar har mange gode unge spillere på gang som kan utvikle seg til å bli profiler på sikt. Vi må jobbe knallhardt som alltid for å holde på posisjonen vår, sier Spord.

[PostBlock id=467]

Etter flere gode sesonger er det ikke bare et uttalt mål for Sandviken å bli et stabilt topplag; nå sikter de mot å utfordre suverene LSK helt i toppen.

– Det er selvsagt et mål å ta gullet hjem til Sandviken en dag, og det tror jeg vi kan få til, men da må vi bli enda mer profesjonelle. Det gjelder både spillergruppen og organisasjonen. Det er flere ting som må forbedres før vi kan ta det siste steget, mener kapteinen.

SATSER LOKALT

Sandviken har jobbet strategisk og godt over tid, og det gir resultater. Satsing på lokale spillere står sentralt.

– Vi er inne i strategiplanen som strekker seg til 2021. Vi vil at Sandviken skal være Bergens flaggskip innen kvinnefotball. Vi skal være i norgestoppen hvert år, og ønsker også at de fleste spillerne er lokale. I 2019 er 90 prosent av spillerstallen fra Hordaland. Det er vi stolt av, sier Hansen.

Ingrid Spord er enig, og peker på flere faktorer som må på plass før klubben klarer å ta det siste steget.

– Vi må ha spillere som har fotball som førsteprioritet hver eneste dag. Det handler om profesjonalitet, holdninger og lyst. Vi må ha de rette typene i laget.

TOPPFOTBALLSAMARBEID

Klubben har Norges største satsing på kvinnefotball i Toppfotballsamarbeid Vest. Her gis jenter i alderen 13-19 år samme utviklingsmuligheter som det gutter har, i over hundre ulike gratistiltak årlig.

– I tillegg til det rent sportslige ønsker Sandviken også å vokse på marked- og arrangementssiden, samt at vi som klubb skal engasjere oss både lokalt og regionalt i kraft av å være en toppklubb.

– Alt dette går hånd i hånd, sier Hansen.

Siste runde i Toppserien spilles 16. november. Da spiller Sandviken bortekamp mot Røa Fotball Elite, og de må vinne samtidig som Klepp må tape borte mot Fart for at det skal bli bronsemedalje.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this