Hallaisen 1
HALLAISEN: – Vi ønsker at Hallaisen skal være et sted hvor folk blir glad, får en god opplevelse, og forhåpentligvis blir det begynnelsen på en god samtale, forteller eier og gründer, She Fah Szetu.

Is i magen

Del artikkelen i Sosial medier

I Bergens mest sjarmerende handlegate blir du møtt av Hallaisen.

 – Hvis vi ikke får solgt is i mai, tror jeg vi bare kan gi opp.

 Det ligger i navnet, vi ønsker at Hallaisen skal være et sted hvor folk blir glad, får en god opplevelse, og forhåpentligvis blir det begynnelsen på en god samtale, forteller eier og gründer, She Fah Szetu.

Etter 18 år på reisefot bestemte bergensjenten seg for å vende tilbake til hjembyen. På veien hadde hun møtt med-gründer May Yee, som har jobbet med is i Malaysia i flere år. Sammen startet de opp Hallaisen høsten 2016.

– Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og tenkte det var spennende å gjøre noe hun var god på, sier Szetu.

LOKALT OG INTERNASJONALT

Hallaisen 2
IS I MALAYSIA: Med-gründer May Yee har jobbet med is i Malaysia i flere år.

Da jentene startet opp, hadde de et ønske om å videreføre Bryggen og Vågsbunnens historie, som et sentralt knutepunkt for den hanseatiske handelsvirksomheten som det en gang var. Et sted hvor varer, meninger og kulturer ble utvekslet.

– Hos Hallaisen blandes det lokale med det internasjonale. Vi bruker gode norske råvarer der vi kan, samtidig leter vi også over hele verden etter de beste ingrediensene. Mange av smakene har vi hele året, i tillegg til flere sesongbaserte, forklarer Szetu.

En skulle tro at en butikk som hovedsakelig livnærer seg av is ikke ville overleve særlig lenge i en kald og regnfull by som Bergen, men litt nedbør er ikke nok til å holde is-glade bergensere unna.

– Det går veldig bra! Det fungerer på en merkelig måte, da ingen andre har turt å gjøre akkurat dette. Bergensere vet å gjøre det beste ut av soldagene vi har, og da skal de ha is! Gjerne tre is også, og da tenker de på Hallaisen, smiler Szetu.

Hos Hallaisen finner du både de gode gamle klassikerne som sjokolade og vanilje, og mer spennende smaker som earl grey og skillingsbolle. For de voksne tilbyr de også is med alkohol. Hva med smak av øl og espresso?

ET GASTRONOMISK LØFT

Selv om de er mest kjent for isen, tilbyr de også lett matservering, og på kveldene fra torsdag til lørdag forvandles stedet til en cocktailbar.

– Vi serverer varm lunsj fra tirsdag til fredag, i tillegg har vi et konsept som heter «nattmat» hver fredag, hvor vi tilbyr mer gatemat-inspirerte retter. Det blir også flere matprosjekter utover høsten, forklarer Szetu. 

– Nå som Nygårdsparken er blitt restaurert, ønsker vi å bidra til å skape en fin arena for å samle folk og oppleve spennende matkultur.

Szetu er oppvokst ved Nygårdsparken, og ønsket å gjøre noe for nabolaget. Derfor har de i år startet Matparken. Et samarbeidsprosjekt mellom Bergen Kommune og flere av Bergens restauranter.

– Nå som Nygårdsparken er blitt restaurert, ønsker vi å bidra til å skape en fin arena for å samle folk og oppleve spennende matkultur.

– Hver søndag har vi kafé i paviljongen, gatemat-inspirerte Pop Ups fra andre bergenske restauranter, og flere aktiviteter for barn som matlagingskurs og smaksverksted.

Selv om Hallaisen blir drevet året rundt, er den travleste perioden fra mai til september.

– Hvis vi ikke får solgt is i mai, tror jeg vi bare kan gi opp, sier Szetu og ler.

Hallaisen 3
IS-GLIS: – Bergensere vet å gjøre det beste ut av soldagene vi har, og da skal de ha is! Gjerne tre is også, og da tenker de på Hallaisen, smiler Szetu. Her er det Nerijus Danilevicius som blir servert.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this