fotoutstilling1
FOTOWORKSHOP PÅ LYSFESTIVALEN: – Det var mye vær, men tross dette fikk vi besøkt alle installasjonene, fotografert åpningsfest på Bryggen og gjort konsertopptak av Datarock, sier Ole Henrik Kongsvik. Regnbuelaseren på bildet ble skapt av Yvette Matters. (Foto: Ole Henrik Kongsvik)

Fotokunst fra Lysfestivalen

Del artikkelen i Sosial medier

OK Foto holdt fotoworkshop i forbindelse med Bergen internasjonale lysfestival og åpning av Bergens 950-årsjubileum helgen 17.-19. januar. Fra og med i dag kan du se de beste bildene i en egen utstilling i Utestuen på USF Verftet.

Kurset under Lysfestivalen var en omfattende workshop som gikk over syv dager.

Deltagerne på workshopen fotograferte lysinstallasjoner og arrangementer hele helgen. Uken etter gikk med til redigering av bilder, print, tilskjæring av passepartout og innramming, og nå er de beste bildene klar for en egen utstilling.

– Kreativ leder i Bergen Light, Birk Nygaard, kontaktet meg og foreslo at jeg skulle holde en fotoworkshop under Lysfestivalen. Det var en veldig god idé, så jeg fikk laget et opplegg og fikk på kort tid seks entusiastiske deltakere, forteller Ole Henrik Kongsvik, som driver OK Foto og har holdt fotokurs på heltid, leid ut fotostudio og jobbet som fotograf siden 2004.

fotoutstilling2
LEDET KURSET: – Det er kursene jeg brenner for, og jeg har opp igjennom årene holdt kurs for tusenvis av entusiastiske hobby fotografer og profesjonelle, sier Ole Henrik Kongsvik. (Foto: Privat)

– Det er kursene jeg brenner for, og jeg har opp igjennom årene holdt kurs for tusenvis av entusiastiske hobby fotografer og profesjonelle.

Kurset under Lysfestivalen var en omfattende workshop som gikk over syv dager. Første møte var litt opplæring og planlegging av bilder. Deretter var det intens fotografering fra fredag til søndag.

– Det var mye vær, men tross dette fikk vi besøkt alle installasjonene, fotografert åpningsfesten på Bryggen og gjort konsertopptak av Datarock, sier Kongsvik.

Tirsdagen og onsdagen etterpå møttes deltagerne for å gå igjennom bilder, redigere og printe til utstilling. Alle deltakere har valgt et bilde de er godt fornøyd med som nå stilles ut.Utstillingen viser deltakernes utvalgte bilder fra denne prosessen.

Bildene vises i Utestuen på plassen foran Kafe Kippers på USF Verftet, og kan besøkes hele døgnet. Utstillingen åpner i dag kl. 18.00 med konsert ved Kid Iann og innlegg fra Birk Nygaard og Ole Henrik Kongsvik.

Utestuen er et samarbeidsprosjekt mellom En til en arkitekter og den kommunale tilskuddsordningen Åpne dører – som gir støtte til gratis og lavterskel kulturarrangementer i regi av byens kunst- og kulturinstitusjoner.

Hyttene ble til gjennom tv-programmet «Tid For Hjem», som hadde en utfordring på Askøy der de fikk En Til En Arkitekter til å bygge et hønsehus om til et hyggelig uthus, forklarer han. Utestuene kommer nå i ulike størrelser fra badstuer på 4,6 kvadratmeter via den ved USF Verftet på 10,2 kvadratmeter – og helt opp til den aller største på 25 kvadratmeter.

Workshopen ble arrangert i samarbeid med Bergen Lights ved kreativ leder Birk Nygaard og produsent Marianne Rønning. Utstillingen arrangeres i samarbeid med USF Verftet ved Line Nord. Deltakere på workshop og utstilling: Kjersti Bjørke, Elizabeth Kapsa, Heine Mohn, Henrik Brosvik, Gunnar Boge, Anne Lise Roe og Ole Henrik Kongsvik. Utstillingen blir stående i Utestuen på USF Verftet frem til 1. mars.

[PostBlock id=553]

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this