Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
BYGG OG ANLEGG: – Vi leverer blant annet kabelkanaler til den nye Ulrikstunnelen. Vi var også en viktig samarbeidspartner under utbyggingen av Bergen Lufthavn, Flesland, sier Thomas Mikalsen i Nobi. (Foto: Martine Haugen)

Former byrommet i Bergen

Belegningssteinen man går på, hellene på gangstier og parkanlegg, benken i betong hvor man kan ta en pust i bakken. Nobi er på mange måter med å forme byrommet i Bergen ved å levere tjenester til bygg, vann- og avløp, samferdsel, og til hager, parker og gater.

Nobi ble etablert i 1934, den gang het det Brødrene Haugland. Det var Mikael Haugland, bestefaren til Thomas Mikalsen, og hans tre brødre som startet firmaet. Det begynte som et sagbruk, men etterhvert startet de med treskoproduksjon, da sko var mangelvare under krigen.

TREDJE GENERASJON

Mer informasjon: nobi.no

Etter krigen skulle landet gjenreises, og firmaet startet å produsere betongblokker. Mikalsens bror, Espen Mikalsen overtok som daglig leder etter deres far, og i dag er brødrene Mikalsen tredje generasjon som jobber i bedriften.

– Jeg har aldri følt meg tvunget inn i bedriften, men fattet tidlig interesse, og i dag stortrives jeg, sier Thomas Mikalsen, salgsleder Hage i Nobi.

På 1970- og 1980-tallet vokste virksomheten. Til slutt var eneste løsning å finne bedre plass og bygge ny fabrikk. 1. april 1986 var den nye fabrikken klar, den ligger på Mjølkevikvarden på Herdla.

–  Produksjonsanlegget på Askøy har en gunstig beliggenhet ved kai som gir ideelle forhold for inntak av råvarer og utskipning av ferdige varer. Det er et av landets mest moderne produksjonsanlegg innenfor produksjon av betongvarer, sier Mikalsen.

Mye av arbeidet er ikke synlig med det blotte øyet, men når regnet plasker ned i Bergen er det rørene og kummene fra Nobi som ligger dypt nede i bakken, og frakter vannmengdene bort fra gatene.

– Vi leverer blant annet kabelkanaler til den nye Ulrikstunnelen. Vi var også en viktig samarbeidspartner under utbyggingen av Bergen Lufthavn, Flesland, og leverte betongelementer, rør og kummer til prosjektet, sier Mikalsen.

EN RIVENDE UTVIKLING

Nobi leverer både til proffe og private kunder. De har også en butikk på Lønningsflaten i Blomsterdalen.

– Her finner du et rikt utvalg av belegningsstein, heller, kantstein, støttemurer, drensrenner og et stort utvalg i el-verktøy, mørtler, Sika-produkter, murer- og anleggsverktøy, sier Mikalsen.

– Her finner du et rikt utvalg av belegningsstein, heller, kantstein, støttemurer, drensrenner og et stort utvalg i el-verktøy, mørtler, Sika-produkter, murer- og anleggsverktøy.

Nobi har vært igjennom en rivende utvikling de siste årene, og i fjor flyttet de inn i større lokaler. Et kombinasjonsbygg, bestående av både kontorer og produksjon, hvor alle elementer er egenprodusert.

– Vi har utvidet vårt produktspekter, og kan i dag tilby det meste av betongprodukter knyttet til bygg og anlegg i Norge, sier Mikalsen.

Bedriften leverer til hele landet, og har også et produksjonsanlegg og sandtak på Voss, i tillegg til en butikk.

– Butikken på Voss har de fleste varer til bruk i entreprenør- og bygningsbransjen.

Mikalsen forteller at det er hard kamp om oppdragene.

STORE VOLUM

– Konkurransen er tøff, men siden vi selger så mye til proffkunder får vi bestillinger på såpass store volum. Vi gjør store innkjøp av mørtler og kan dermed gi konkurransedyktige priser, sier Mikalsen.

Bedriften satser på kortreiste produkter.

– Med vårt produksjonsanlegg på Askøy så kan vi trygt si at våre produkter er kortreist, dette er noe kundene har mer fokus på enn tidligere, i tillegg til pris og kvalitet, sier Mikalsen.

MODERNE: Produksjonsanlegget på Askøy har en gunstig beliggenhet ved kai som gir ideelle forhold for inntak av råvarer og utskipning av ferdige varer. Det er et av landets mest moderne produksjonsanlegg innenfor produksjon av betongvarer. (Foto: Martine Haugen)
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this