dig deeper
Dig Deeper (foto: Julie Maria Naglestad)

Moderne budskap i klassisk lydbilde

Del artikkelen i Sosial medier

I dag slipper Dig Deeper den første singelen fra den kommende EP-en og det påfølgende albumet, som slippes til høsten.

En rockelåt er fortsatt en vel så bra måte å få ut et budskap på som Twitter.

Stars Tonight er en nydelig gitar/klaver-rocker, med klart budskap til noen av vår tids larger-than-life politiske ledere: «Have you seen yourself from the outside?» spør de, og beviser at en rockelåt fortsatt er en vel så bra måte å få ut et budskap på som Twitter.

Låten er tydelig inspirert fra både klassisk Stones og moderne melankolsk indie. Bergens/Oslo-bandet sier selv at de henter inspirasjon fra artister som War On Drugs, Jonathan Wilson og Richmond Fontaine.


Mange studioer i Oslo har en tendens til å bli «hang out» for venner og kjente, og innspillingen av Dig Deeper-albumet ble intet unntak. Store deler av The Switch, Torgeir Waldemar, Johan Daniel Henriksen, Anders Møller, og amerikanske Moji Abiola har hengt ut og bidratt på en rekke låter.

Tekstmessig er blikket rettet utover denne gangen med bilder og historier som skisserer karakterer i et liv preget av oppbrudd, tretthet og mangel på tilhørighet.
– Det er små øyeblikksbilder av mennesker på veien: på flukt fra seg selv, indre demoner, tvil og kvelende selvkritikk, forteller Einar Kaupang til Bergensmagasinet.

Stars Tonight skiller seg i så måte ut, og kan tolkes som direktemelding fra tekstforfatter Kaupang selv, som lar sin stemme bli hørt når det politiske klimaet forsures i et svimlende tempo.

Dig Deeper består av Øystein Braut (Electric Eye, Low Frequency in Stereo, Soft Ride), Einar Kaupang, Jørgen Knutsen (Utakk, California Games) og Raymond Tungesvik (Soft Ride). Album og EP er mastret hos Reel To Reel Mastering av Vegard Kleftås Sleipnes, og spilt inn og produsert av Anders Møller. 

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this