Cecilia Braekhus 2017 122
MØTES TIL TITTELKAMP: Boksesportens to desidert største kvinnelige profiler møtes på Koengen 9. juni, på det tredje proffstevnet som arrangeres i Norge etter at forbudet ble hevet.

Klar for tittelkamp i Bergen

Del artikkelen i Sosial medier

– Jeg føler meg privilegert som får gjøre denne kampen utendørs. Jeg får gåsehud bare av tanken, sa en opprømt Cecilia Brækhus da hun møtte bergenspressen i formiddag sammen med argentinske Erica Farias. De to møtes til tittelkamp på Koengen fredag 9. juni. 

Cecilia Brækhus er ubestridt verdensmester i boksing med VM-titlene WBC, WBO, IBF og WBA. I helgen viste hun «The Swedish Princess» Klara Svensson i Oslo Spektrum at dette er titler hun ikke har tenkt å gi fra seg.

– Dette kommer til å bli den neste storkampen på lista etter Thriller in Manila og Rumble in the Jungle.

Hennes motstander blir altså argentinske Erica Farias, som var verdensmester i lettvektklassen i fire år før hun gikk opp til lett weltervekt, og la hevd på verdensmestertittelen der også. De to møtes i Brækhus’ vektklasse, weltervekt. Farias bokset for øvrig mot Svensson i 2015, og hadde henne da nede for telling allerede i femte runde.

Den neste storkampen
– Dette kommer til å bli den neste storkampen på lista etter Thriller in Manila og Rumble in the Jungle, sa daglig leder i First Lady Promotion, Morten Andreassen, da han presenterte sommerens store boksehappening – som allerede har fått tittelen Battle of Bergen.

ceciliabraekhus
TIDENES KAMP: – Det føles stort å komme tilbake til Bergen etter 20 år, sier Cecilia Brækhus. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Det er boksesportens to desidert største kvinnelige profiler som møtes på Koengen 9. juni, på det tredje proffstevnet som arrangeres i Norge etter at forbudet ble hevet.

Brækhus vokste opp i Sandviken, i kort avstand fra Bergenhus Festning og Koengen. Dette kan dermed definitivt regnes som hennes hjemmebane.
– Jeg gikk på kickboksing-trening i Sentralbadet, og har alltid Bergen med meg. Det føles stort å komme tilbake hit etter 20 år, og det for den største kvinneboksekampen noensinne, sier hun.

Brækhus avslutter med å skryte av sin kommende motstander.
– All ære til Svensson, men Farias holder et helt annet nivå.

Erica Farias takker for komplimentet, og returnerer det.
– Jeg har stor respekt for Cecilia. Alle jenter som tar på seg boksehansker, ser opp til henne. For å slå henne, blir jeg nødt til å holde hodet kaldt og hjertet varmt.

– Alle jenter som tar på seg boksehansker, ser opp til Cecilia Brækhus.

For Cecilia Brækhus handler nå alt om å beholde boksetronen. Teamet hennes lover en helaftens folkefest med en rekke spennende amatør- og proffkamper før hovedkampen introduseres av legendariske Michael Buffer, som har tjent en formue på den patenterte matchintroen «let’s get rrrready to rumble».

ceciliabraekhus2 Erica Farias
STILLER TIL TITTELKAMP: – For å slå Cecilia, blir jeg nødt til å holde hodet kaldt og hjertet varmt, sier Erica Farias. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this