bergenfest1 1
ENTUSIASTISK PUBLIKUM: – Bergenfest hadde ikke vært noe uten publikum, sier Chris Spencer. Bildet er fra en av fjorårets Bergenfest-konserter.

Alt klart til Bergenfest

Del artikkelen i Sosial medier

– Bergenspublikummet er helt utrolig entusiastiske. De stoler på oss, og stiller opp. Da må vi også levere, sier Chris Spencer og Andreas Lindborg, som begge har sentrale roller i avviklingen av byens største musikkfest.

Lindborg har ansvaret for de rundt 450 frivillige festivalarbeiderne, mens Spencer skal sørge for at alt går knirkefritt på alle stedene det selges mat og drikke inne på festivalområdet.

– Jeg elsker Bergen og jeg elsker Bergenfest, sier Spencer, noe inhabil, selv om han opprinnelig kommer fra New Zealand.
– Dette er en festival midt i sentrum av en av de kuleste småbyene jeg har sett. Men Bergenfest hadde ikke vært noe uten publikum.

Alt du trenger

Dersom du setter pris på feiringer, er det ekstra god grunn til å glede seg til årets festival, siden dette er deres femte år på festningen. De to har vært med siden begynnelsen ute på festningen, Lindborg med ansvaret for innlosjering av artister og frivillige, Spencer for alt av servering.

– Folk skal kunne få alt de trenger inne på området.

Det konsumeres daglig rundt 15.000 øl i løpet av festivalen, i tillegg til vin, sider og alkoholfri drikke. Ved siden av dette kommer salg av mat. Årets menyer besørges av Bare Vestland, Los Tacos, Godt Brød, Escalón, Simon’s Hamburger, Sumo og Søtt+Salt – med mulighet for kaffe og kake etter måltidet fra Friele kaffebar.
– Vi har brukt mye tid på å få inn gode lokale firmaer. Folk skal kunne få alt de trenger inne på området.

bergenfest2
FEM ÅR MED BERGENFEST: – Vi har brukt mye tid på å få inn gode lokale firmaer. Folk skal kunne få alt de trenger inne på området, sier Chris Spencer (til venstre). Til høyre: Andreas Lindborg.

450 frivillige

De frivillige er en viktig del av dette, enten de er artistverter, sjåfører, runnere, serveringspersonell eller trivselsvakter. En typisk frivillig er en jente mellom 18 og 24 år. Dette sier noe om profilen i programmet, som nå er mer rettet mot den yngre garde.
– Dette ser vi igjen på hvem som vil være frivillig. Vi har her et luksusproblem, siden vi må si nei til mange, sier Lindborg.

bergenfest5
CROWDSURFING I RULLESTOL: Da Yelawolf spilte i 2014, fant han ut at en entusiastisk publikummer i rullestol skulle få oppleve å crowdsurfe. (MMS-foto: Andreas Lindborg)

– Har dere noen spesielle utfordringer, som at folk blir fulle eller besvimer foran scenen?
– Som regel er folk på festival for å ha det gøy, men vi har ansatt egne sikkerhetsfolk som følger med på om noen blir for fulle eller om det blir for stort trøkk foran scenen, slik som på Yelawolfs Magic Mirrors-konsert i 2014. Da måtte flere trekkes bort fra scenen.

– Hva skal dere selv se på årets Bergenfest?
– Vi jobber hele tiden, så det blir nok ikke tid til å se noen av konsertene, sier Lindborg.

Han skulle likevel gjerne sett Yelawolf, som i år spiller på Bastionen.
– Sist var det den mest kokko konserten jeg har sett, forteller han.

Både Chris Spencer og Andreas Lindborg ble hentet inn som scenevakter da rapperen fra Alabama fant ut at en entusiastisk publikummer i rullestol skulle få oppleve å crowdsurfe.

– Yelawolf fikk ham trillet inn på scenen, og vi løftet han ut blant publikum. Det var kontrollert kaos. Han fikk nok tidenes opplevelse.

– Var det en bra konsert?
– Det var den feteste konserten noensinne.

Bergenfest foregår på festningsområdet (Bergenhus) fra 15.-18. juni.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this