Norsk Gjenvinning1
STORE PÅ SANERING: Opptil 3000 biler saneres på Storaneset i løpet av et år. Hos Norsk Gjenvinning er det bare å levere bilen når det passer en.

INNHOLDSANNONSE

Vraking av bil på Storaneset

Del artikkelen i Sosial medier

– Dette er den eneste plassen der du kan levere bilen, og reise igjen med et smil! Ove Aarra ler. Driftsjefen i Norsk Gjenvinning Metall AS har god grunn til å være fornøyd. Både geografisk plassering og service gjør nemlig at de scorer høyt hos kundene.

– Hvis man ikke skal gjøre noe spesielt, tar det maks fem minutter å levere bilen. Deretter kan man spasere til Arna, og komme seg raskt videre med buss eller tog, forteller administrasjonsleder Siv Anita Lohne.

Norsk Gjenvinning FAKTA
norskgjenvinning.no / tlf.: 55 53 99 99

I 2017 hadde Norsk Gjenvinning 3000 biler til sanering i Arna. Året før var de det sjette største bilmottaket i Norge.

Og ettersom Storaneset kun ligger en liten gåtur fra Øyrane Torg, er det enkelt å komme seg til og fra.

– Det hender noen ganger at vi også har kjørt kunder til toget, da blir de ekstra glade, fortsetter Siv, og smiler.

Hos Norsk Gjenvinning fokuserer de på at alt kan brukes på nytt.

– Totalt sett gjenvinnes 98 prosent av bilen. Vi er også en av få anlegg som gjenvinner vindusrutene, sier Ove Aarra.

Glass fra bilene sendes til Glava hvor det omskapes til isolasjon.
 Bilen blir også avskiltet og tømt for alle typer væske, olje og gass, samt batteri og air condition-anlegg.

Deretter presses bilen sammen og sendes til Fredrikstad, hvor den knuses og sorteres etter metallkvalitet eller avfall.

STØRST I NORGE

Norsk Gjenvinning-konsernet er det største gjenvinningsselskapet i Norge. Stasjonen deres i Arna er en ren metallavdeling.

– Hvis man ikke skal gjøre noe spesielt, tar det maks fem minutter å levere bilen.

– Det er ikke så mange rene metallavdelinger igjen. Hos oss kan man levere alt av stål, metaller og kabler, forteller prosjektleder Jan Magne Skjoldal.

På Storaneset får de derfor inn alle typer metall, både fra industri og private. Norsk Gjenvinning Metall AS har siden 1996 holdt til på Storaneset. Bilsanering begynte de med i 2013. Siden da har mange fått øynene opp for at bilen kan leveres til vraking der.

ØVELSER FOR BRANNVESENET

Men det er ikke bare private som kommer til Storaneset. Også brannvesenet bruker stedet hyppig.
– Vi har et tett samarbeid med brannvesenet både i Arna og Åsane og i Hordaland generelt, sier Ove Aarra.

Norsk Gjenvinning3
ALT KAN BRUKES: – 98 prosent av bilen gjenvinnes og brukes på nytt i form av nye materialer, sier driftsjefen i Norsk Gjenvinning Metall AS, Ove Aarra, som kan vise til at stasjonen i Indre Arna var det sjette største bilmottaket i Norge i 2016.

Flere ganger i måneden benytter brannvesenet området og de gamle bilene til å holde øvelser. Bilene er selvfølgelig tømt for farlige væsker.

Brannvesenet øver blant annet på å redde mennesker ut av biler uten at det er farlig for omgivelsene. Noen ganger henter også brannvesenet biler som de bruker til øvelser andre steder.

Norsk Gjenvinning Metall AS har samarbeidet med brannvesenet siden våren 2014, og driftsjef Ove Aarra er glad for at gjenvinningsstasjonen i Arna kommer til nytte også for andre. Men det er først og fremst sanering som står på agendaen.

– Fremdeles er det folk som kommer hit som ikke har hørt om oss før. Vi er her og yter vårt beste. Det er bare å levere bilen uanmeldt alle hverdager, avslutter Aarra.

Norsk Gjenvinning4
SAMARBEIDER MED BRANNVESENET: Flere ganger i måneden benytter Arna og Åsane brannstasjon Storaneset til ulike øvelser. De gamle bilene som skal til sanering er perfekt kulisse for situasjoner som brannkonstabler må øve seg på.

Del artikkelen i Sosial medier

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this