KOMPLIMENT: – En Sport Turismo kjører som en vanlig Panamera, som er det beste komplimentet man kan gi, sier Pål Wallem, salgsansvarlig for nye biler ved Porsche Center Bergen. (Foto: Britt Embry)

Sportsbil til barnefamilien

Det nyeste tilskuddet i Porsche-familien er en bil med det beste fra to verdener.

I slutten av oktober lanserte Porsche Center Bergen Panarema Sport Turismo. Modellen anses som ideell for den som ønsker å kombinere bilmerkets klassiske sportsfølelse med høy komfort, og med fokus på ekstra god plass innvendig og i bagasjerommet, har den allerede gjort seg bemerket hos familier med barn.

– En Porsche kjøpes med hjertet.

Pål Wallem, salgsansvarlig for nye biler ved Porsche Center Bergen, tror den ferske Porsche-modellen ligger an til å bli en ny suksess fra den tyske bilprodusenten.

Porsche Panarema Sport Turismo skiller seg ut fra de to tidligere modellene i serien; Panamera og Panamera Executive, ved at den har en høyere «flyline» bak, noe som gir større bagasjerom med totalt 50 liter større volum og en lastekant på 14,3 cm. Bilen har høyere takhøyde i baksetet, og modellen er registrert for fem personer som standard.

– En Sport Turismo kjører som en vanlig Panamera, som er det beste komplimentet man kan gi, sier Wallem.

HUNDRE NYE BILER: – Vi vil levere i overkant av hundre nye biler i år. Trenden er klart økende, og med mange nye og spennende modeller på trappene, så ser vi fortsatt en positiv vekst for Porsche i vår region, sier Wallem, her sammen med Morten Synnevåg og Anna Myklebust. (Foto: Britt Embry)

FIREHJULSTREKK SOM STANDARD

Alle Panamera fås med firehjulstrekk, og hybridene har det som standard. Fordelen med hybridene er at begge motorene leverer kraft til drivverket via girkassen, noe som gir optimal fordeling mellom akslene. I tillegg har den adaptiv luftfjæring, så den kan heves og senkes etter behov.

– Hvem kjøper Porsche Panamera Sport Turismo?

– Normalt er det en mann i alderen 40-60 år. Vi har likevel merket stor etterspørsel blant yngre mennesker, som nå ser at en Panamera kan kombineres med å ha barn.

Panamera appellerer også til kvinner i større grad enn før på grunn av det nye designet.

– De fantastiske kjøreegenskapene man søker etter i en Panamera er her kombinert med et unikt nytt design og fleksibilitet i form av mer plass. En Porsche kjøpes med hjertet.

KUNDESAMTALE: Kjøperen av en Porsche Panamera Sport Turismo er normalt en mann i alderen 40-60 år. – Vi har likevel merket stor etterspørsel blant yngre mennesker, som nå ser at en Panamera kan kombineres med å ha barn, sier Pål Wallem (til høyre). (Foto: Britt Embry)

– Hvor mange Porsche, uavhengig av modell, anslår dere at dere vil selge i år?

– Vi i Porsche Center Bergen vil levere i overkant av hundre nye biler i år. Trenden er klart økende, og med mange nye og spennende modeller på trappene, så ser vi fortsatt en positiv vekst for Porsche i vår region.

– Vi har flere kunder som eier mer enn en Porsche, og som dyrker både sportsbil og baneinteresse.

– Hvilken type Porsche er mest populær blant bergensere?

– De siste årene har Macan og Cayenne vært de største på volum, men etter introduksjonen av nye Panamera har vi merket en stor dreining mot denne modellen også. I tillegg er det selvsagt alltid en jevn etterspørsel på 911.

KOMMENDE GODBITER

Porsche Center Bergen åpnet våren 2015, da de overtok agenturet på bilmerket. Etter det har salget av nye Porsche i Bergen økt betydelig.

– Blir det litt som en godtebutikk for voksne?

– Klart det er en godtebutikk for voksne. En Porsche er like mye en opplevelse som det er et fremkomstmiddel. Vi har mange entusiastiske kunder, og flere kommer tilbake både to og tre ganger. Vi har også flere kunder som eier mer enn en Porsche, og som dyrker både sportsbil og baneinteresse.

– Har dere noen kommende godbiter å fortelle om?

– Bankende på døren nå er den nye Cayenne, som lanseres i desember, og i tillegg kommer Porsche med sin første helelektriske bil i andre halvår 2019, avrunder Wallem.

BILER MED SJEL: – En Porsche er like mye en opplevelse som det er et fremkomstmiddel, sier Pål Wallem.

Fakta

Tekniske spesifikasjoner

 • Akselavstand : 2950 med mer
 • Karosseri: Lengde 5,05 meter / bredde 1,94 meter / høyde 1,43 meter
 • Antall sylindere: 8
 • Slagvolum: 3996 cm³
 • Effekt: 550 hk (404 kW) ved 5750-6000 o/min
 • Drivstofforbruk (liter/100 km): Blandet kjøring 9,5-9,4, landeveiskjøring 7,4-7,3, bykjøring 13,1-12,9
 • CO2-utslipp i gram/km: 217-215
 • Topphastighet: 304 km/t
 • Akselerasjon fra 0-100 km/t:   3,8 sekunder
 • Akselerasjon fra 0-160 km/t:   8,5 sekunder
 • Drivverk: Firehjulsdrift
 • Automatgirkasse: Åttetrinns
 • Vekt: Egenvekt (DIN) 2035 kg / tillatt totalvekt 2690 kg
 • Bagasjeromsvolum: 520 liter / 1390 liter (med baksetene lagt ned)
 • Lydanlegg: BOSE Surround Sound System med 14 høyttalere (inkludert subwoofer) og effekt på totalt 710 Watt.
 • Drivstofftank: 90 liter
 • Pris fra kr. 2.137.900,-
MODERNE INTERIØR: Den nye Panamera-modellen kombinerer Porsches klassiske sportsfølelse med høy komfort. (Foto: Britt Embry)
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this