RENE LINJER: – Vår historie kommer til uttrykk i måten vi har innredet på, sier Trude Vaaga. (Foto: Britt Embry)

RØD TRÅD FRA BARNDOMMEN

Når vi skal innrede våre hjem, velger vi ofte interiør som reflekterer vår egen livshistorie. I interiørgründer Trude Vaaga sitt hjem følges en rød tråd fra barndomsminner hos mormor til dagens trender.

I dag åpner den årlige Interiør & boligmessen i Grieghallen. Leder for messen, Trude Vaaga, utdannet seg opprinnelig innen ledelse og organisasjons-sosiologi ved Universitetet i Bergen. Trude har kombinert utdannelsen med sin sterke interesse for interiørdesign. Visjonen om å posisjonere Bergen som en viktig arena for formidling av design har stått sterkt.

Inspirert av mormor

Trude vokste opp ved Halsnøy kloster utenfor Stord, og tilbrakte mye tid på besøk hos sin mormor. I huset som hun og samboeren bygget på Storetveit for 14 år siden, er flere elementer inspirert av barndommen.

– Jeg liker å blande gammelt og nytt slik at stemningen i hjemmet blir personlig. Vi bærer med oss en historie.

Brede taklister og hvitmalte gulv står i kontrast til moderne møbelinnslag som cognacfarget skinnsofa, moderne stoler fra Kartell, klassiske designlamper og kule print på veggene.

Jeg liker å blande gammelt og nytt slik at stemningen i hjemmet blir personlig. Vi bærer med oss en historie, og den kommer nok helt klart til uttrykk i hjemmet her, sier Trude.

Design og funksjon

Det er viktig at design ikke skal gå på bekostning av funksjonalitet, understreker hun.

Vårt hjem er til for å brukes, vi ønsker ikke et showroom hvor alt er stilt ut perfekt og ikke fungerer praktisk. Jeg liker at alle stolene rundt spisebordet er forskjellige, og at det som henger på veggene er det vi selv liker eller har laget, sier Vaaga.

Jeg har alltid vært glad i bilder med ord og tall. Samtidig trigges jeg av store abstrakte malerier.

Og det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan ha på veggen. Da et stort stykke papp var på vei i containeren her forleden så jeg raskt muligheten til å bruke det som lerret til et potensielt maleri. Nå henger det på veggen malt med nyanser av dype mørke fargetoner.

trude-vaaga-2
KONTOR PÅ KJØKKENET: – Jeg er heldig som har en løsning der jeg kan være 100 prosent hjemme, sier Trude Vaaga. (Foto: Britt Embry)

Hjemmekontor på kjøkkenet

Trude har sitt hjemmekontor på kjøkkenet, som er rommet hun trives aller best i. Med to sønner, på 12 og 14 år, og flere parallelle interiørprosjekter pågående, er det ikke uvanlig at arbeidsdagen noen ganger starter klokken fem om morgenen.

Det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan ha på veggen.

For meg har det å ha hjemmekontor vært en perfekt løsning, fordi jeg enkelt kan bytte mellom jobb og familierollen. Slik sett er jeg veldig heldig som har en løsning hvor jeg kan være 100 prosent tilstede her hjemme, sier Trude.

Trude har alltid hyggelig selskap fra en firebent venn som også vet å sette pris på funksjonalitet.
Hunden Milo har lagt beslag på den største sofaen som har god utsikt i fra vinduene, så alle vi andre må bruke den minste sofaen, ler Trude.

trude-vaaga-3
PERSONLIG UTTRYKK: Trude Vaaga liker å blande gammelt og nytt i innredningen. (Foto: Britt Embry)

En hyllest til Vestlandet

Med utsikt mot fremtiden består mye av Trude sitt arbeid i å formidle tendenser i messeformat, men også gjennom nettmagasinet Tendens. Det var i 2011 at Trude utviklet Interiør & boligmessen i samarbeid med Possibility. Messen har siden da tiltrukket seg et stort og mangfoldig publikum i alle aldre og faser i livet.

– Vi ønsker å tilby publikum opplevelser, morsomme sofadebatter og den beste kaffien.

Mens fjorårets messetema hadde håndverk som fokus, er det Vestlandet som i år skal hylles. Den storslåtte vestlandsnaturen vil derfor være en viktig inspirasjonskilde i oppbyggingen av arenaen.

Målet med messen har alltid vært å tilby mer enn «bare» god design. Vi ønsker å tilby publikum opplevelser, morsomme sofadebatter og den beste kaffien. Med skreddersydde loungeområder skal publikum idéelt sett føle seg som hjemme.

Vi vil at folk skal flytte inn denne helgen, smiler Trude.

Interiør & boligmessen i Grieghallen åpner i dag, fredag 21. oktober, og holder åpent til og med søndag kl. 18.00.

trude-vaaga-4
FAST PLASS: Hunden Milo har lagt sin elsk på den største sofaen. (Foto: Britt Embry)

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this