Sensar Marine1
TRYGGHET PÅ SJØEN: – Ingen vet hva fremtiden bringer, men jeg er overrasket om vår smartbåt-teknologi ikke vil være en del av den. Dette er bare begynnelsen, sier Paal Kaperdal. (Foto: Sensar Marine)

Livreddende app til båteierne

Del artikkelen i Sosial medier

– Teknologien er utviklet for å redde liv og å redusere bekymringene knyttet til det å eie en båt, sier Paal Kaperdal fra Sensar Marine.

Fra et kontorbygg på Møhlenpris har det bergensbaserte selskapet Sensar Marine jobbet i det stille med å utvikle det de omtaler som «smartbåt-teknologi». Nå står både privatmarkedet, forsikringsbransjen og redningstjenestene på venteliste.

– Vi er på riktig vei, og til våren sendes de første produktene ut til kunder på venteliste.

Ideen er enkel: å koble avansert sensorteknologi i båten med brukerens mobiltelefon via en app. Teknologien gir live tilgang til viktige data både når båten er i bruk og når den ligger til kai.

Om uønskede hendelser skulle oppstå, vil det sendes ut varslinger til båteier og eventuelt redningstjenester, med full tilgang til hva som er registrert og hvor båten befinner seg.

– Smart-revolusjonen har endret vårt forhold til mye av det vi omgår oss med, og det har vært ventet at båtbransjen også følger med, sier Paal Kaperdal, som er primus motor bak prosjektet.

[PostBlock id=252]

– Responsen fra markedet viser at vi er på riktig vei, og til våren sendes de første produktene ut til kunder på venteliste.

Sjøfartsdirektoratet i samarbeid med regjeringen har nylig utviklet en Nasjonal Handlingsplan for å redde liv. Sensar Marine støtter regjeringens forslag, og forteller at teknologien er utviklet for å kunne oppdage ulykker på sjøen.

– Denne teknologien vil redusere responstiden fra redningstjenestene ved hjelp av øyeblikkelig varsling og oppdaterte GPS-posisjoner. Systemet kan registrere forskjellige ulykker og en «mann over bord»-løsning er også under utvikling, forklarer han.

– Hvert eneste år blir vi dessverre minnet om alvoret med å være på sjøen. Vi håper teknologien vil skape sjelefred, også for de der hjemme som kan følge med på hvor båten til enhver tid befinner seg.

[PostBlock id=254]

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this