gatefest1 Bjarne Nordlund FOTO Mads Oliver
VARIERT PROGRAM: – Dette blir en «blandet» fest med noe for enhver, sier Bjarne Nordlund. (Foto: Mads Oliver)

Inviterer til regndans i Skostredet

Del artikkelen i Sosial medier

– Været er jo til en viss grad en faktor, men jeg har sett folk her danse i regnet før, sier Bjarne Nordlund, som i morgen inviterer til gatefest i Skostredet.

Målet med Bergen Gatefest 2019 er å minne folk på at Skostredet faktisk er en pulserende kulturscene som det er verdt å besøke.

Målet er å minne folk på at Skostredet faktisk er en pulserende kulturscene som det er verdt å besøke.

– Når det er snakk om musikk i Bergen, så høres det unektelig best ut med brostein under beina, legger Nordlund til, som sammen med Utetrend lover et arrangement med mange spennende artister på plakaten.

Nordlund driver til vanlig noe som heter «Slem Gutt Underholdning», der han i all hovedsak baserer seg på klubbkonsepter med undergrunns hip hop.

– Utetrend har en mer kommersiell profil, så dette blir en «blandet» fest med noe for enhver, sier han, og forteller at utelivsaktørene og huseierne i Skostredet har stilt opp på en måte han ikke har sett før.

– Det er tydelig at de har stor kjærlighet for området de opererer i. Gjennom sine bidrag og sin deltagelse har de gjort det mulig å gjennomføre dette på kort varsel, og uten støtte fra offentlige eller private bidragsordninger.

gatefest2 Sjur Kristian Gimmestad FOTO Kenny McCracken
DEN NYE KYGO?: DJ/artisten SJUR (Sjur Kristian Gimmestad) blir ofte sammenlignet med Kygo. (Foto: Kenny McCracken)

Øverst på plakaten står SJUR (Sjur Kristian Gimmestad), en DJ/artist som ofte blir sammenlignet med Kygo.

Han har over én million månedlige lyttere på Spotify og strømmetall på flere hundre millioner globalt.

SJUR er opprinnelig fra Sandane, og har gått fra å være lokal DJ i Bergen til å varme opp for R3HAB, spille på VG-lista Rådhusplassen, samt opptre på store festivaler som Findings, Utopia og Palmesus.

– Låtene hans har fått oppmerksomhet i live-showene til tungvektere som Kygo, Sam Feldt og Matoma, opplyser Nordlund, som nå ser frem til å se hvordan et så variert program kommer til å fungere.

– Jeg tror det blir magisk. Årets program er sammensatt av en kombinasjon av bekjentskaper, tidligere samarbeid, dugnadsånd og unge lovende. Mange av artistene har strukket seg langt for å bidra til å få avviklet denne minifestivalen, og det er vi evig takknemlige for, sier han.

– Samtidig som jeg gleder meg til å se de mest rutinerte musikerne briljere, så tror jeg noen av de yngre kan overraske stort. Jeg gleder meg eksempelvis enormt til å sjekke ut hva 16-åringen CCA Jonas har til oss. Det er nok definitivt noe som får gamlingene opp på tærne.

– Det henger noen grå skyer over Bergen i dag?

– Været er jo til en viss grad en faktor, men jeg har sett Skostredet danse i regnet før. Vi har også telt, så jeg bekymrer meg ikke.

Bergen Gatefest 2019 holdes i Skostredet lørdag 14. september kl. 13.00-03.00

[PostBlock id=379]

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this