H2Dance Foto Benedict Johnson
KOMMER TIL BERGEN: Hanna Gillgren og Heidi Rustgaard har de siste 16 årene skapt elleve turnerende forestillinger, samt to dansefilmer i Storbritannia. (Foto: Benedict Johnson)

Inviterer publikum opp på teaterscenen

Del artikkelen i Sosial medier

Strangers & Others er en forestilling uten utøvere. Til helgen spilles den i Bergen.

Til helgen kommer H2Dance til USF Verftet med norgespremiere på Strangers & Others, dsom er en forestilling uten utøvere. I stedet er publikum protagonisten i en forestilling som spør: Hvordan kan vi komme sammen for å sameksistere og skape forståelse og empati mellom ulike sosiale grupper og kulturer?

Hvem tar ansvar, og når får handlinger konsekvenser?

Iført hodetelefoner inntar publikum scenen. Kun iakttatt av koreografene, benytter de sin tilstedeværelse, kroppsspråk og adferd for å kommunisere med hverandre, mens de samarbeider i stillhet.

Hver forestilling er unik siden publikum er fri til å respondere på sin egen måte. Innrammet i lys og lyd blir scenerommet et sted for refleksjon: Hvem tar ansvar, og når får handlinger konsekvenser?

Strangers & Others er et nytt verk fra H2DANCE (Hanna Gillgren og Heidi Rustgaard). Forestillingen hadde premiere 10. oktober, og turnerer i England før den vises på USF Verftet 10. og 11. november.

H2DANCE ble grunnlagt i 1999 av koreograf- og utøverduoen Hanna Gillgren og Heidi Rustgaard. Kompaniet samarbeider med mennesker fra ulike fagfelt og med lokale krefter for å skape stemningsfulle forestillinger der publikum er deltagende.

  • Koreografi og regi: Hanna Gillgren og Heidi Rustgaard
  • Dramaturgi: Martin Hargreaves

  • Musikk: Sylvia Hallett
  • Lys: Andy Hammond

Del artikkelen i Sosial medier

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this