LAKSEVÅGSGUTT: – Jeg lever og ånder for dette området, og det tror jeg merkes. Jeg kalles jo «Laksevågs store sønn», men vet ikke om det er på grunn av størrelsen på kroppen eller engasjementet, smiler Petter.

Huset supermegleren nekter å selge

Petter Krantz er Norges mest anbefalte megler. Vi dro hjem til ham på visning.

 Krantz trives på Laksevåg. Han bor nøyaktig 41 meter unna huset han selv vokste opp i, og her har han tenkt å bli værende. Det skal ikke stå på utsikten når adressen er Utsikten 19, men jaggu er det mye fint å se også bak husets fire vegger hos Petter Krantz og familien. Han er uten tvil mannen som har vært på innsiden av flest bergensboliger, og han har sett hvilke trender som kommer og går.

Men hjemme er det konen Tone Husøy (42) som har det siste ordet når det kommer til innredning.
– Det eneste jeg krevde var en skittentøyssjakt, ler Krantz. 

Petter Krantz 2
SISTE ORD: Hjemme er det konen Tone Husøy (42) som har det siste ordet når det kommer til innredning.

Åpent og sosialt

Skittentøyssjakt ble det riktignok, men 36-åringen har uten tvil vært mer involvert enn som så. Huset kjøpte de i 2003, og så å si hele boligen er pusset opp over flere år. Mye har han gjort selv, både i løpet av de seks årene han hadde pause fra megleryrket, og nå nylig. Foruten den slående utsikten mot sjøen, kan han også speide mot store deler av familien. Det var en avgjørende faktor da de slo til, tre kvarter etter privatvisningen.

– Jeg vokste opp i det grå huset med det brune taket, og der bor mine foreldre ennå. Så har jeg én søster som bor i huset til venstre, og en annen søster i huset til høyre, sier han og peker entusiastisk ut vinduet.

Her kan man fint sitte i timevis, og spise, prate og nyte utsikten.

Inne er det stilrent, lunt og behagelig. De tre barna, Maja (12), Elise (8) og Emil (5) har hvert sitt rom i grunnetasjen, og viser gladelig frem sommerfugltapet og godstolen. Oppe har de voksne fått bestemme. I stuekroken, nærmest vinduet, er sjeselongstolen plassert, med et sølvfarget bord formet som en P tett inntil. Bordet var det konen som falt for. Spisestuen er det naturlige midtpunktet. Her kan man fint sitte i timevis, og spise, prate og nyte utsikten. Og det er nettopp det familien gjør. Både alene og med venner.

– Vi ønsket en åpen og sosial sone her, med god gjennomlysning og åpen kjøkkenløsning. Vi har ofte gjester på besøk, og ikke minst har barna med vennene sine hjem nesten daglig. Det er viktig for oss å ha et åpent hjem.

– Hva gjør at du trives så godt her?
– Utsikten er så klart kjempefin, og vi har sol til langt ut på kvelden. Ellers er det et barnevennlig område, og både skole og barnehage ligger et par hundre meter unna. Det er også sentralt; jeg bruker mindre enn 20 minutter på å gå hjem fra den blå steinen. Og så er det fantastisk å ha foreldrene og søsknene mine så nærme, som er behjelpelig med barnepass når det trengs. Søstrene mine har barn i samme alder, så de løper inn og ut hos hverandre.

Petter Krantz 3
UTSIKTEN19: Petter og Tone har tre barn: Maja (12), Elise (8) og Emil (5). Sistnevnte var ikke hjemme da Bergensmagasinet var på besøk. – Utsikten er kjempefin, og vi har sol til langt ut på kvelden.

Følelsen av hotell

Med hjelp fra blant andre Villa Skjoldtun har Tone innredet mesteparten, men på soverommet har Krantz fått lov til å utfolde seg fritt. Men hvis du forventer spor av en ungkarsbule, må du tro om igjen. Når man tar steget inn kommer hotellfølelsen raskt sigende. Det skyldes både det myke teppet, den store kvalitetssengen, den åpne garderoben og ikke minst badet.

Det er to bad i overetasjen; begge er installert med kaffemaskin.
– Ja, er ikke det helt genialt? spør Krantz.

Han er glad i tekniske duppedingser. Under ombyggingen ble høyttalere innfelt i taket i alle rommene, og alt av lyd, lys og alarmer kan styres med telefonen. Når det går mot natt, trengs det ikke mer enn et enkelt klikk før hele huset går i god natt-modus.

Det er to bad i overetasjen; begge er installert med kaffemaskin.

Under den første ombyggingen passet han også på å lage treningsrom. Han har tross alt jobbet på Elixia i 18 år. Her trener han stort sett hver morgen før han vekker barna, for dagene som eiendomsmegler blir ofte lange. Da er timene om kvelden sammen med familien høyt verdsatt.
– Jeg vet hva trening gjør med meg, og jeg trenger å føle meg vel for å gi alt på jobb. Hvis jeg ikke får trent, merker jeg det både i kropp og sinn.

Petter Krantz 4
ÅPENT: – Vi ønsket en åpen og sosial sone her, med god gjennomlysning og åpen kjøkkenløsning. Vi har ofte gjester på besøk, og ikke minst har barna med vennene sine hjem nesten daglig. Det er viktig for oss å ha et åpent hjem.

Lever og ånder for Laksevåg 

– Hva betyr et hjem for deg?
– Det betyr veldig mye. Jeg er veldig hjemmekjær, og har vært vant til å invitere venner på besøk, både hjemme og på hytten. Det er viktig for oss å ha et åpent hjem, hvor barna kan ta med seg venner hjem. Min farmor sa alltid «Vis meg dine venner og jeg skal si deg hvem du er». Det føler vi passer godt.

– Jeg lever og ånder for dette området, og det tror jeg merkes.

Mange av vennene fins nettopp på Laksevåg. Og innenfor en radius på 100 meter har han solgt flere titalls hus.
– Jeg lever og ånder for dette området, og det tror jeg merkes. Jeg kalles jo «Laksevågs store sønn», men vet ikke om det er på grunn av størrelsen på kroppen eller engasjementet. Det skinner nok gjennom at jeg mener dette er det beste stedet på jord.

Suksessmegleren

Krantz er både daglig leder og deleier av Kaland & Partners, og som megler er han tilgjengelig stort sett hele døgnet. I løpet av 2014 og 2015 solgte han over 300 boliger til en svimlende salgspris på over 1,1 milliard. Det ga ham en provisjon på over 20 millioner kroner. Slike utrettelser blir det mye glede av. Leveregelen lærte han på salgskurs i 2003: GSDSDSG, eller «gjør som du sa du skulle gjøre»

Petter Krantz 5
BAD MED KAFFEMASKIN: Det er to bad i overetasjen; begge med kaffemaskin.

– Gjør du det, får kundene tillit. Både forkortelsen og ordet tillit blir det samme uansett om man leser det forlengs eller baklengs. Lover du mer enn du kan innfri blir kundene misfonøyde, og det gagner ingen. Målet mitt er at alle kunder skal være fornøyde.

Det kan det virke som om de er. På eiendomsmeglerguiden.no har Krantz fem av fem stjerner, gitt til ham av flere hundre bergensere. Derfor er han Norges mest anbefalte eiendomsmelger. Foruten fornøyde kunder blir han motivert av å vinne.

–Jeg har innfunnet meg med at jeg ikke kan bli verdensmester i alt. Jeg hater å tape når jeg gjør en dårlig jobb, men hvis andre er bedre enn meg er det helt greit. Dessuten elsker jeg suksesshistorier, og å høre om folk som blir utvikler seg og blir best på sitt felt.

– Jeg leser mye Erik Bertrand Larssen, som er en stor motivasjon for meg, og trigges også av bøker av blant andre Bjørn Kjos og Petter Stordalen. Jeg elsker når folk lykkes. 

Bevisste bergensere 

– Hvordan har bergenserne det hjemme?
– Det er mye fint i Bergen, og det merkes at folk har blitt mer opptatt av hvordan det ser ut. Vi har også blitt mer bevisste i forhold til fargebruk.

– Det er mye lyse farger, og de fleste har gått vekk fra 90-tallstrenden med furu, brystningspanel og to ulike tapeter. Samtidig er det lov å være litt crazy innimellom. Kontraster har blitt vanlig, og vi tåler mer mørke farger. Jeg tror vi kommer til å se mer varme farger og tapet i tiden som kommer.

Til slutt er det på tide å teste ut supermegleren.

– Du er jo megler. Selg meg huset ditt.
– Det første som slo meg nå var: nei, du får ikke kjøpe det, ler han.

Og det sier vel sitt.

Petter Krantz 6
HVERT SITT ROM: Maja (12) og Elise (8) har hvert sitt rom i grunnetasjen og har ofte venner på besøk.

 

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this