FØRSTE GANG I BERGEN: Ljungblut spiller på Ole Bull Scene 27. april. (Foto: Tom Lund)

Eksklusiv Ljungblut-konsert

Til tross for at Ljungblut har gitt ut seks plater, har bandet kun gjort fem konserter, og opptredenen 27. april på Lille Ole Bull blir den første på denne siden av fjellet.

– Vi gleder oss enormt til vår første jobb i Bergen, sier Kim Ljung.
– Det blir en intim og eksklusiv affære hvor publikum vil få denne godt bevarte hemmeligheten av et band midt i fleisen.

Han lover flere låter som ikke ble spilt verken i Tønsberg eller Oslo sist høst.

– Det blir en intim og eksklusiv affære hvor publikum vil få denne godt bevarte hemmeligheten av et band midt i fleisen.

– Selv om vi nesten aldri spiller live, så vil du aldri få høre samme setliste spilt igjen av oss. De tre siste albumene våre er jo innspilt live, så det er ikke store utfordringen å gjengi materialet på nye konserter, sier han, men legger til at de kommer til å spille låter fra bandets siste album, Villa Carlotta 5959.

Dette ble utgitt av det bergenske selskapet Karisma Records, med sanger om alt fra de tolv gjenglemte Hasselblad-kameraene på månen og Chopin som ble begravet uten hjerte i Paris, til matroser og maskinister på Reeperbahn og Grande Torino; fotballlaget som ble utradert  i flyulykken på Supergahøyden i 1949.

Som låtskriver og bassist for Seigmen var Kim Ljung med på en av 90-tallets største norske rocke-suksesser. Med Zeromancer gjorde han det neste tiåret et stilskifte over i et mer industrielt uttrykk som vakte stor anerkjennelse i land som Tyskland, Russland og USA. Ljungblut er derimot noe helt annet, selv om mange oppfatter det som en nedtonet og melankolsk versjon av Seigmen.

– Ljungblut er et band for den nysgjerrige. For den som setter pris på annerledes tekster, refleksjon, dempet stemning og ikke minst lyden av vintage. Ingen Ljungblut-konsert uten et sittende og tilbakelent publikum, sier Kim Ljung, som kommer tilbake til Bergen i mai – men da for å spille fire helt spesielle Seigmen-konserter på Hulen, der bandet skal gjenskape fire klassiske 90-tallskonserter fra samme sted.

Ljungblut, Lille Ole Bull Scene, onsdag 27. april kl. 20.00

Fakta

Ljungblut

  • Det som var tenkt som en firespors EP, ble til dobbelalbumet The Other Side of all Things (2005). Det ble trykket i 1000 eksemplarer og raskt utsolgt.
  • To år senere slippes oppfølgeren Capitals (2007).
  • «Over skyene skinner alltid solen» (2011) overrasket Kim Ljung med låter på norsk – for første gang siden platina-selgende Metropolis med Seigmen i 1995.
  • Konsert-EPen Total kom i 2012, med ett studiospor og fire låter innspilt live på Total i Tønsberg (klubb oppkalt etter Seigmens album fra 1994).
  • I 2016 utgir bandet «Ikke alle netter er like sorte», som følges opp av Villa Carlotta 5959 (2018).
  • Mer informasjon: Bandets Facebook-side og seigmen.no
Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this