NY PÅ SKJERMEN: – Inntil nå har jeg stått mest bak kamera. Jeg er også veldig komfortabel foran, men det viktigste er å fokusere på den som intervjues, og huske på at kameraet er seerne våre, sier Ingrid Holm Andersen. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Byens nye tv-ansikt

Du har kanskje allerede plukket opp prøvesendingene deres, men i løpet av januar er det offisielt: Bergen har igjen fått sin egen lokaltv-kanal. En du kommer til å se ofte der, er Ingrid Holm Andersen.

– Jeg gleder meg til å begynne, sier Andersen, som nettopp har fullført en bachelor i filmproduksjon ved Universitet i Bergen, og gjort det bra på en rekke mindre filmfestivaler med to kortfilmer hun har laget.

– Jeg er fornøyd dersom jeg får fylt bøkketlisten min på tv.

Nå blir hun et av ansiktene utad når TV Vest skal etablere seg i Hordaland.
– Inntil nå har jeg stått mest bak kamera. Jeg er også veldig komfortabel foran, men det viktigste er å fokusere på den som intervjues, og huske på at kameraet er seerne våre.

HÅPER PÅ ACTION

– Hva er drømmeintervjuet?

– Vel, jeg er veldig fan av å gjøre ting; ikke bare stille opp og intervjue, og gjerne ting som jeg vet lite om. Så jeg håper jeg får være med på litt action.

– Kunne du gjort et intervju mens du hopper i fallskjerm?

– Hehe. Gjerne det. Jeg er fornøyd dersom jeg får fylt bøkketlisten min på tv.

Hvor vidt hun får oppfylt dette ønsket får vi nok svar på utover våren. TV Vest er allerede godt etablert i Rogaland (unntatt Haugalandet/Haugesund, som har egen lokaltv-konsesjon), der de ukentlig har 81.000 seere.

Hvor mange husstander de når er uvisst, siden de sender via internett og kabeltjenester (Get, Canal Digital, Rikstv og Altibox). TV Vest har også en egen app til Apple-tv, og får snart en til Samsung.

LOKAL-TV FOR
HELE HORDALAND

– Opplegget blir det samme i Hordaland, men antallet potensielle seere er mye større her, sier Line Lone Tofte, som ble ansatt som markedsansvarlig for TV Vest Hordaland 1. november.

– Lokal-tv hadde en sterk posisjon i det bergenske markedet den gangen.

Hun har bakgrunn som bilselger, samt fra den daværende opplysningstjenesten Easy Connect (også kjent som 1890), som i dag driver mer med databaser og datalagring.

– Det var en artig tid, der jeg følte at jeg var med og jobbet opp noe nytt, sier hun.

Nå skal hun altså være med og bygge opp en lokal tv-kanal for Hordaland, noe vi her i Bergen ikke har hatt siden BTV trakk inn årene. Dette var en kanal med røtter tilbake til Bergen Lokal-TV, som startet opp i 1995. I 1997 etablerte de et samarbeid med TV Norge, og skiftet navn til TV Hordaland.

I 2001 ble de en del av Bergens Tidende, etter hvert under navnet BTV, og drev frem til de la ned i 2009 (Thomas Thorsen, tidligere ansatt som produsent ved BTV/TV Hordaland, er for øvrig ansatt som redaktør for TV Vest Hordaland).

– Lokal-tv hadde en sterk posisjon i det bergenske markedet den gangen, sier Tofte.

Dette er en posisjon TV Vest Hordaland ønsker å gjenerobre. Dette vil de gjøre med daglige halvtimeslange sendinger som legges ut om ettermiddagen, og deretter går i loop frem til neste dag.

INGEN BRYNE-KAMPER

– Hva vil sendingene handle om?

– Kort fortalt vil vi fokusere på kultur, politikk og litt idrett. Det blir ikke en nyhetskanal, mer slik at vi vil ta Hordaland på pulsen, der det viktigste er å ha saker som engasjerer seerne.

– Vi kommer også til å se på den lokale musikkbransjen, legger Andersen til.

– I Rogaland har de lørdagssending der de presenterer en jevn strøm av lokale musikkvideoer. Det er blitt en populær vorspielsending som vi gjerne kan gjøre også i Hordaland.

– Kommer dere til å ha noe stoff som er felles for begge fylker?

– Nei, det eneste som muligens kan samkjøres, er tv-bingoen.

– Så vi får ikke se Bryne-kamper?

– Hehe. Nei. Heldigvis kommer vi til duk og dekket bord. Plattformen ligger klar; det eneste vi trenger å gjøre, er å lage stoffet og sende det til Rogaland. Ellers er alt vi trenger av vignetter og grafiske profiler klart, så vi slipper å finne opp hjulet på nytt.

PÅ PLASS I BERGEN: TV Vest Hordaland ønsker å gjenerobre den sterke posisjonen lokal-tv tidligere hadde i Bergen. – Det blir ikke en nyhetskanal, mer slik at vi vil ta Hordaland på pulsen, sier Line Lone Tofte (til venstre). Til høyre: Ingrid Holm Andersen. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Fakta

TV Vest

  • 1989-1996: Mediesenteret starter den kommersielle fjernsynskanalen TV Vest. Kanalen videreformidler TV3 i Rogaland, og legger inn lokale plakater i reklameavbruddene. Faste daglige aktualitets- og underholdningssendinger.
  • 1996-1999: I samarbeid med TV Norge blåser TV Vests eiere (Stavanger Næringsforening og Stavanger Aftenblad) nytt liv i kanalen.
  • 1999-2007: Stavanger Aftenblad kjøper alle aksjene i TV Vest. I 2003 starter de produksjon av den internasjonale sandvolleyballruneringen i Stavanger for det internasjonale markedet, noe TV Vest har fortsatt med hvert år siden.
  • 2007-2009: Samarbeidet med TV Norge fases helt ut, og inntektene fra utleie av sendernett til TV Norge faller bort. TV Vest får ny frekvens, og starter med sendinger som går i loop (24 timer). Navnet endres i 2008 til TV Aftenbladet. I kjølvannet av finanskrisen legger Aftenbladet mediekonsern ned driften av kringkastet tv i 2009.
  • 2010-2014: En gruppe tv-medarbeidere fra Stavanger Aftenblad går ut og starter nytt selskap. De tar tilbake navnet TV Vest. Daglige nyhetssendinger blir erstattet med en mykere aktualitetsprofil. Etter fire og et halvt års drift går selskapet konkurs. Leverandører, eiere og bank tapte alt.
  • 2014-2017: Seks av de tidligere eierne kjøper konkursboet, og starter TV Vest opp igjen – men med færre ansatte. Kanalen har siden hatt en jevn økonomisk vekst, og kunne i fjor vise til en femdobling av driftsinntektene (fra 1,8 millioner i 2014 til 9,8 millioner i 2016) og et resultat før skatt på 465.000 kroner.
  • Mer informasjon: tvvest.no

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this