Bergen Beauty1
ARRANGERER BEAUTY-MESSE I BERGEN: – Både bedrifter og publikum har de siste årene måttet reise til Oslo for å delta på messer. Dette ønsket jeg å gjøre noe med, sier Bettina Beyer.

INNHOLDSANNONSE

Årets største helse, hår og skjønnhetsmesse

Del artikkelen i Sosial medier

Den 4. og 5. november arrangerer Bettina Beyer for første gang helse, hår og skjønnhetsmessen Bergen Beauty.

Bergen Beauty LOGO
Bergen Beauty 2017

Beauty-bølgen er kommet til Bergen, men byens mange og varierte leverandører, salonger og klinikker har manglet en felles arena å vise seg frem på.

– Beauty-markedet for kvinner og menn er blitt enormt i Bergen, og ulike salonger som liker å følge de seneste trendene popper opp på hvert hjørne. Men både bedrifter og publikum har de siste årene måttet reise til Oslo for å delta på messer. Dette ønsket jeg å gjøre noe med, sier Bettina Beyer, eier av Bergen Spraytan og gründer av Bergen Beauty.

Med nærmere 70 påmeldte bedrifter fra inn- og utland, håper Beyer at dette kan bli starten på en ny messetradisjon i vår by. Hit skal deltakere og publikum få anledning til å møte og la seg inspirere av dyktige fagfolk og ta del i ulike show, aktiviteter, og foredrag.

Begynte tilfeldig

Bergen Beauty2
KOMMER PÅ BERGEN BEAUTY 2017: Kjendisstylist Jan Thomas

– Hadde du for ti år siden sagt til min familie og venner at jeg skulle inn i beauty-verden, så hadde de ikke trodd det, for jeg har aldri vært opptatt av hår eller sminke, smiler Beyer.

Ett spesielt område innen helse og skjønnhet har likevel lenge vært viktig for henne.

– Jeg har alltid likt å være brun, men som mange andre er jeg opptatt av at brunfargen skal være sunn. Jeg ønsket ikke å bruke solarium, og heller ikke selvbruningsprodukter med syntetiske  ingredienser som i tillegg kanskje ikke så bra ut. Jeg googlet spraytansalonger i Bergen, og fant heller ingenting, sier Beyer.

Beyer utvidet sitt Google-søk til utlandet, og fant frem til det 100 prosent økologiske, naturlige og oljefrie spraytanproduktet Aviva Labs, som er medisinsk utviklet og produsert i USA.

– Så vel som å bruke det selv, begynte jeg å gi familie og venninner spraytans. Deretter bare ballet det på seg, og jeg startet Bergen Spraytan, sier 27-åringen og trebarnsmoren.

Med dette tok Beyer sitt første steg på en stigende karriere i helse- og skjønnhetsverden.

Ikke noe lignende i Bergen

Beyer tok agentur i Skandinavia på kursing og salg av merket Aviva Labs til privatpersoner og bedrifter, og har nå salonger både i Norge, Sverige og Danmark.

– Jeg reiste på messer i Oslo for å stille ut, og på en messe i februar i fjor slo det meg at vi ikke har noe lignende i Bergen. Jeg har kjennskap til mange forskjellige i bransjen både i og utenfor byen som har hatt behov for noe som er nærmere.

I november 2016 bestemte Beyer seg for å gjøre noe med dette. Hun etablerte Beyer Gruppen AS, og arbeidet med å arrangere Bergen Beauty-messen var i gang.

Gjør alt selv

Da Beyer åpnet for salg av standplasser til messen i Grieghallen, var interessen umiddelbar både i og utenfor Norge.

– På en messe i februar i fjor slo det meg at vi ikke noe lignende i Bergen. 

– Allerede samme dag var det åtte bedrifter som meldte seg på. Nå nærmer det seg 70 påmeldte. Det har vært mye arbeid, og tanken var egentlig ikke at det skulle bli så mye jobb, ler hun.

Men det å kunne styre alle aspekter av sine virksomheter er for Beyer svært viktig.
– Jeg liker å ha full kontroll, men hadde jo ingen erfaring med for eksempel salg, markedsføring og regnskap, og måtte lære meg alt dette.

– Det er veldig spesielt å sitte i møter med de største merkene, som L’Oréal og MAC Cosmetics, og de på slutten av møtet sier at du må vel ta dette videre til sjefen eller teamet eller sponsoren din. De kvepper litt når jeg svarer at det bare er meg, særlig siden jeg er så ung. Det er ikke helt normalt, nei, ler Beyer.

Stor variasjon

Beyer er svært fornøyd med den høye kvaliteten som messedeltakerne tilbyr.

– Jeg har ikke ønsket å være dommer over hva som er bra og ikke bra, men ønsker samtidig en høy standard. Heldigvis har avslagene jeg har måtte gi ikke hatt noe med kvaliteten til søkerne å gjøre, men har handlet om hva som er innenfor konseptet helse, hår og skjønnhet. Jeg har måttet trekke en linje hvor for eksempel mote, smykker og brudekjoler faller utenfor temaet beauty, sier Beyer.

På messen vil publikum ha gleden av en bred variasjon tilbud, innenfor blant annet makeup, hudpleie og medisinske behandlinger, negler, tatoveringer og treningsklær. Gratis sminkekurs med Norges mest kjente make up-artist Dajana sammen med kjendisblogger Sophie Elise, er blant de spennende opplevelsene man kan delta i.

Interessen blant bedrifter har vært såpass stor, at flere ledige standplasser nå er tilgjengelig.
– I går ble det laget fire ledige plasser i en ny liten rad som er reservert men ikke booket enda, og jeg har dialog med Grieghallen om å klare å skvise inn et par plasser til. Så det er fortsatt mulig å melde seg på, stråler gründeren.

  • Bergen Beauty 2017 holdes i Grieghallen 4.-5. november, og er åpen for alle. 
  • Åpningstider: Kl. 10.00-18.00 begge dager.
  • Billetter ved inngang eller på Ticketmaster: Kr. 250,-/dag eller kr. 290,- for begge dagene.
  • Nettside: bergenbeauty.no
Bergen Beauty3
KOMMER PÅ BERGEN BEAUTY: Kjendisblogger Sophie Elise

BERGEN BEAUTY BANKETT 2017

  • Åpningen av årets messe markeres med en egen bankett.
  • Her blir det tapas fingermat og velkomstdrink til alle våre gjester, og fantastisk underholdning av bergensartisten Emili Zosa og vår konferansier Jan Thomas.
  • Think Hear Wear vil vise frem høstens siste trender med sitt populære hårshow.
  • Det blir ellers unike goodiebags, giveaways og konkurranse til mange tusen kroners verdier, før en DJ vil følge oss inn i nattens timer.

Pris: kr. 399,- / Alder: 18+
Billetter fåes kjøpt hos Ticketmaster.no

Bergen Beauty LOGO

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this