Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
TAPAS ELLER TRERETTERS LEVERT HJEM: Kundene kan bestille treretters eller tapas-meny innen onsdag kl. 18 om de vil ha maten til helgen. Fredag og lørdag kan kundene hente maten nede på Cafe Bergen Havn, eller få maten tilkjørt om ettermiddagen.

INNHOLDSANNONSE

Catering Bergen – laget ny oppskrift for å overleve i bransjen

Cateringselskapet Det Gode Selskap i Bergen har grunnet Korona-krisen blitt et midlertidig take away-selskap. – Nå leverer vi, som første bergensfirma, treretters festmat rett hjem til familier, sier daglig leder Gunnar Anthun.

– Jeg bestemte jeg meg for noe nytt og kreativt: Vi skal levere hjemmelaget festmat på døren for to personer eller mer.

Det Gode Selskap  måtte nylig permittere. Inntektene forduftet. De faste utgiftene banket på døren – en etter en. De røde varsellampene begynte å lyse rødt på kjøkkenet. Ti ansatte ble plutselig én, etter nødvendige permitteringer. Hva skulle de gjøre nå? Gi opp?

Kombinerer take away og catering

MÅTTE TENKE NYTT: – Vi måtte tenke nytt nå som fester, brylluper og konfirmasjoner er lagt på is, sier daglig leder Gunnar Anthun.

Ikke snakk om. Etter en liten tenkepause innså catering-sjefen at et take away festmat-konsept ble et nytt og kreativt grep for å redde den tradisjonelle catering-bedriften.

– Jeg ble først oppgitt over at et lite virus brutalt snur samfunnet på hodet, og nærmest setter en stopper for all cateringvirksomhet vi har levd av i alle år.

– Men jeg ville ikke grave meg ned. Derfor bestemte jeg meg for noe nytt og kreativt: Vi skal levere hjemmelaget festmat på døren for to personer eller mer.

Anthun legger til at cateringeksperten Det Gode Selskap aldri har satset på tradisjonell take away, som for eksempel å hente en ferdigpizza hos Peppes.

Catering betyr at du bestiller festmat til mer enn ti mennesker flere dager i forveien.

Den ferske satsingen til Det Gode Selskap er en kombinasjon av take away og mini-catering som bergenserne ikke har sett før.

– Det finnes mange som leverer mat hjem til deg, men jeg tror at vi er de første som leverer hjemmelaget festmat for fra to personer.

– Grunnen til at ingen cateringselskap har gjort det før er fordi det er hardt og vanskelig. Jeg er fremdeles usikker på om det er lønnsomt over tid, men vi må prøve, sier han.

Menyer via Facebook

Catering-sjefen tok i bruk sosiale medier for å nå sine kunder. Nå er Facebook-siden til bedriften blitt utstillingsvindu og meny. De legger ut menyer på Facebook hver søndag.

Kundene kan bestille treretters eller tapas-meny innen onsdag kl. 18 om de vil ha maten til helgen. Fredag og lørdag kan kundene hente maten nede på Cafe Bergen Havn, eller få maten tilkjørt om ettermiddagen.

– Alt blir ferdig laget helt fra bunn og klargjort for lett oppvarming i ovn. I tillegg leverer vi med en bruksanvisning for oppvarming og anretning, sier han.

Kjører Bergen rundt for å levere

Han legger til at hverdagen er blitt litt lysere. Han er takknemlig for at kundene er til stede for ham. Sist lørdag kjørte Anthun Bergen rundt i bilen for å levere festmat til kundene. Dagen etter han lanserte tilbudet på Facebook fikk han inn ti bestillinger. Det var langt over hva han hadde forventet.

– Vi håper kundene fortsetter å strømme til, sier han.

– Det er faktisk mer arbeid å lage hjemmelaget festmat som take away til få personer, enn til over hundre, som er dagligdags for oss. Men alt arbeidet er verdt det. Alternativet vil jeg helst ikke tenke på. Hver dag framover handler om å ta vare på eksisterende kunder, få nye, redde bedriften og få de ansatte tilbake i jobb.

En rørende melding fra en trofast kunde

Anthun er rørt over at enkelte kunder som måtte avlyse konfirmasjoner og bryllup ikke har forlangt forskuddet tilbake – men i stedet lar ham beholde pengene, mot at Det Gode Selskap er klar til festmat-levering til høsten.

– Arrangementer for flere hundretusen kroner ble avlyst de siste ukene. Denne helgen skulle vi ha omsatt for nesten 400.000, og mange kunder har betalt inn store summer på forskudd.

Anthun var i ferd med å betale tilbake noen av de største kundene da telefonen ringte. «Gunnar, bare behold pengene inntil videre. Du trenger dem i denne vanskelige tiden. Vi er sikker på at du overlever, og er klar for å levere en storslagen fest for oss til høsten»var beskjeden.

– Dette var en av mine faste kunder gjennom en årrekke. Slike meldinger rører meg dypt inn i sjelen, og gjør at jeg skal kjempe som en løve for å overleve denne tunge tiden. Etter hvert skal jeg også prøve å få alle permitterte tilbake, sier han.

Drømmer om snarlig catering-comeback

Ukene fremover blir spennende for det Det Gode Selskap. Men optimismen er tilbake i stemmen til Gunnar Anthun, som gleder seg over at festmat-take away-tilbudet er blitt tatt vel i mot.

– Kvalitetsmat fra mitt kjøkken skal fortsette å komme ut til matglade bergensere. I tiden framover som en take away-variant. Uvant, men også utfordrende, spennende og nytt. Og som fagmann er det godt å utvikle seg også, sier han.

– Vi må tenke positivt. Ting vil gå bra. Ting vil snu. Etter hvert håper vi at catering-virksomheten skal gjøre et smakfullt comeback, smiler kokken og daglig leder, Gunnar Anthun.

Fakta

Det Gode Selskap

UKENS FORRETT: Bakt skrei med smørsaus og grønnsaker.
TAPAS PÅ DØREN: Mye godt å velge i.
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this