Sunt Rett Hjem
RUSTKONTROLL: Sammen med ekspert Truls Kato Lerdahl ser Per Arne Isaksen over understellet på bilen sin. Jevnlig rustkontroll av bil er avgjørende for å holde bilen i god stand og unngå store kostnader.

INNHOLDSANNONSE

Gi bilen en gratis rustkontroll

De fleste biler er ikke laget for været på Vestlandet. Da passer det bra at Thorsen Antirust i Åsane tilbyr gratis rustkontroll.

– Jeg kommer hit for å sjekke at alt er i orden, spesielt nå som det saltes på veiene, sier Per Arne Isaksen.

Det er første gang han er på rustkontroll med BMWen han har hatt i tre år. Inne i verkstedet heises bilen opp, og sammen med erfarne ansatte hos Thorsen Antirust sjekker han hele understellet på bilen.

Raskt og enkelt

Priser og bestilling: thorsenantirust.no/bestilling

– Vi ser på karosseri, bærearmer og hjuloppheng, samt at vi tar ned deksler og innerskjermer for å se om det skjuler seg rust bakenfor, forteller Truls Kato Lerdahl.

Sistnevnte har lang erfaring hos Thorsen Antirust og ser med en gang hva som eventuelt må gjøres på bilene de får inn til kontroll. Selv om bilen til Isaksen verken er gammel eller har kjørt spesielt langt, har det kommet rust flere steder.

– Det kan være farlig å kjøre med en bil som har feil og mangler, så for meg er det viktig å få det sjekket, sier Per Arne Isaksen.

Daglig leder hos Thorsen Antirust, Svein-Jørgen Wiken, understreker viktigheten av å sjekke bilen sin for rust i tillegg til vanlige kontroller. Ofte kan ordinære bilverksteder overse rustproblemer.

– Det er som regel mer rustangrep enn hva folk er klar over. Det å gjøre folk observant på hvordan bilen ser ut under, er noe av det viktigste vi gjør, forteller han.

Wiken påpeker at man ofte vet lite om historikken til bilen hvis den er kjøpt brukt.

– Generelt anbefaler vi å sjekke bilen for rust når man har hatt den i ett år, sier han.

Rustkontrollen er gratis og tar rundt femten minutter. Kunden får alltid være med og avdekke eventuelle rustskader.

– Det ligger ingen krav til kunden når man kommer på rustkontroll. Man er ikke forpliktet til å bruke oss videre, men samtidig er det viktig å presisere at alle biler før eller seinere må behandles for rust.

Videre behandling

Per Arne Isaksen er så langt veldig fornøyd med oppfølgingen han får av Truls Kato Lerdahl. Sammen ser de på hva som må gjøres videre for at BMWen fortsatt skal fungere godt.

– Det er nyttig å se på dette sammen med en fagperson, sier Isaksen.

Etter rustkontroll får kunden tilbud om en tilpasset behandling av bilen. Som regel består dette av sandblåsing, grunning og Tectyl behandling.

– Bergen og Vestlandet ligger på landstoppen når det gjelder rust.

– På grunn av nedbør og hyppig værskifte ligger Bergen og Vestlandet på landstoppen når det gjelder rust. Dette er fordi væromslag påvirker jern og andre metaller for korrosjon, forteller Svein-Jørgen Wiken.

Prisen for videre behandling blir alltid fastsatt på forhånd og bestemmes ut fra type bil og skadeomfang. Wiken anbefaler alle å Tectyl behandle bilen hvert tredje år.

– Tectyl er en slags voks som beskytter bilen mot vann og salt. I noen tilfeller kan det være nok med en slik forebyggende rustbehandling. Man trenger i hvert fall ikke å bekymre seg for at bilen er skitten, forteller Wiken.

For Per Arne Isaksen sin del nærmer rustkontrollen seg slutten. Han har fått et overblikk over hva som må gjøres videre og er veldig fornøyd med den faglige og effektive vurderinger av BMWen. Bilen heises ned og avtale om videre behandling gjøres der og da.

– Dette burde være rutine for alle. Hos Thorsen Antirust får man rask og god hjelp for å sjekke bilen for rust, avslutter han.

Fakta

  • Thorsen Antirust har holdt på siden 1962. I 1983 flyttet de til sine nåværende lokaler på Liamyrene i Åsane.
  • Med over 1700 kvadratmeter boltreplass behandler de over 2000 biler for rust hvert år.
  • De er det største Tectyl verkstedet i Norge målt i antall liter Tectyl og det eneste godkjente Tectyl verkstedet i Bergen.
  • Thorsen Antirust tilbyr rustkontroll, sandblåsing og Tectyl behandling. Ved rustkontroll avdekkes rustskader som kan bli veldig kostbare hvis det ikke behandles.
  • Rustkontrollen er alltid gratis og gjøres i fellesskap med kunden.
  • Tectyl behandlingen virker forebyggende og gjør at vann og salt ikke kommer til. Bilen bør Tectyl behandles hvert tredje år.
  • Sandblåsing og Tectyl behandling tar ca tre dager.
  • Kontaktinfo: Telefon – 55 18 67 00 / epost – post@thorsenantirust.no
LETT Å AVDEKKE: Å gjøre kunden bevisst på hvordan bilen ser ut under, samt å dele sine erfaringer, er noe av det viktigste Thorsen Antirust gjør i sitt arbeid.

 

ANNONSE:

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this