Kjell Ingolf Ropstad scaled
FALT FOR EGET GREP: «Ropstads folly har rett og slett ikke noe med dette å gjøre. Han er et syndig menneske. Det er vi i noen grad alle» skriver Thorstein Selvik. (Foto: Mona Høvset/KrF)

Dommedag over seg selv

Del artikkelen i Sosial medier

KrF mister stemmer fordi folk stort sett føler seg trygge og sikre på egne evner. Jeg har lenge tenkt at ateister virker forbausende sikre i sin sak og overbevisning. Hvor har de denne selvsikkerheten fra?

Av Thorstein Selvik

Selvik2
Thorstein Selvik (ill.: Sigve Solberg)

Kristelig Folkeparti er ikke hva det var da vi pugget salmevers på folkeskolen. Eller hva det var da Kjell Magne Bondevik regjerte og traff amerikanske presidenter. Eller da Valgjerd Svarstad Haugland strålte i TV-ruten.

Nå er det mørkt for KrF, og enda mørkere for partiets avgåtte leder. Hånden satt nærmest fast i honningkrukken. «Det kan vel ikke være så ille?» sa en venn da husstønadsaken sprang lekk. Det viste seg å være verre.

Kjell Ingolf Ropstad hadde opplyst til Statsministerens kontor at han hadde utgifter på sin folkeregistrerte adresse. Dermed ville fordelen med gratis statsrådsbolig være skattefri.

Da han likevel ikke betalte for seg i foreldrehjemmet, unnlot han å korrigere de gitte opplysningene i skjemaet, slik at de ble i samsvar med de faktiske forhold.

Nå er det mørkt for KrF, og enda mørkere for partiets avgåtte leder. Hånden satt nærmest fast i honningkrukken.

KrFs nedgang er selvsagt en konsekvens av sekularisme og Arbeiderpartiets antireligiøse linje helt fra 1930-tallet. Samfunnet har mistet sin Gud – bortsett fra at når det kommer ulykker og annen fare. Da roper de både på Gud og hans påståtte sønn, Jesus. Og på Maria, jomfruen og flere til.

KrF mister stemmer fordi folk stort sett føler seg trygge og sikre på egne evner. Jeg har lenge tenkt at ateister virker forbausende sikre i sin sak og overbevisning. Hvor har de denne selvsikkerheten fra?

De beste hjerner opp gjennom historien vektlegger menneskets begrensede rasjonalitet. Vår hjerne kan ikke nødvendigvis vite «alt», forstå og sanse alle prosesser og fenomener.

Satt på spissen: Vi kan per definisjon ikke vite om engler og demoner svever rundt oss. Eller om det er liv på andre planeter. Eller om en skaperkraft fins i det mystiske, vidunderlige universet. Selve livet er et under; planeten vår er et under.

Det å kjekt avvise at noe står bak virker for enkelt. Selv om vår tid er preget av bråkjekk sekularisme, så er jeg langt fra sikker på om vi mennesker skjønner så veldig mye. KrF eller ikke KrF.

Ropstads folly har rett og slett ikke noe med dette å gjøre. Han er et syndig menneske. Det er vi i noen grad alle.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this