Donald Trump
ØDELEGGER SITT ETTERMÆLE: «Jeg trodde fyren var mer rasjonell og mindre politisk; en oppmerksomhetssøkende bajas, og ikke en bevisst ikke-demokrat med fascistiske trekk» skriver Thorstein Selvik. (Foto: Gage Skidmore)

Feil mann på feil sted til feil tid

Del artikkelen i Sosial medier

Problemet med Donald Trump er at han aldri skulle vært president – aldri. Han har ingen av de nødvendige kvalifikasjoner for en slik massiv jobb.

Selvik1
PÅ TAMPEN: Tekst: Thorstein Selvik / Illustrasjon: Sigve Solberg

Historien om Trump er historien om feil mann på feil sted til feil tid. Alt ble til slutt feil.

Mannen har problemer med å konsentrere seg og gå i dybden på noe som helst, slik vi alle har sett gjennom minst fire år.

Folk som var nær Donald Trump, som tidligere utenriksminister Rex Tillerson (som ble sparket på en Twitter-melding), sier at Trump hadde uhyre svake kunnskaper om internasjonale forhold, politikk og historie – uhyre svake.

Skattelette og noe av kranglingen med NATO og selvsagt med Kina var til å forstå, resten av elefant-i-glassbutikk-vaklingen var det ikke. Mye var direkte skadelig, og enda mer var håpløs sløsing med folks tid og med skattebetalernes penger. Golf og Airforce One og alle mulige slags krumspring.

Donald Trump ødelegger sitt ettermæle fullstendig og marginaliserer seg som person. Merkelig.

Det er vanskelig nok å forholde seg til en figur som Donald Trump i sivil sammenheng – i president-sammenheng ble det nærmest umulig. Bra folk behandlet Trump altfor høflig, mer opportunistiske folk ble ekle spyttslikkere.

Les forfatteren Bret Easton Ellis’ bøker om nihilisme og narsissisme (American Psycho, Nine Below Zero) så får man et innblikk i tematikken. Skolens bølle har forunderlig stor frihetsgrad, mange orker ikke gå i krangel, andre spyttslikker.

At Trump har vist seg så høyrevridd mot hvite militsgrupper med udemokratisk og svært grumset tankegods har overrasket meg. Jeg trodde fyren var mer rasjonell og mindre politisk; en oppmerksomhetssøkende bajas, og ikke en bevisst ikke-demokrat med fascistiske trekk. Han ødelegger sitt ettermæle fullstendig og marginaliserer seg som person. Merkelig.

Joe Biden er en annen figur, en politisk veteran med erfaring fra kongressen siden 1973. Et svamplegeme vil motstandere si, en bra person vil jeg si – i hvert fall sammenlignet med DJT. En for gammel og for sliten redningsmann, men likevel en redningsmann.

Obama uttalte at det å være president i USA var som å drikke av en høytrykksspyler. For Biden blir det nå som å drikke av to høytrykksspylere, en innenriks og en utenriks. Enormt mye skal ryddes opp i, og de første 100 dagene blir særs viktige.

Stakkars mann. Måte Gud velsigne ham, hvis et slikt vesen fins, for nå trengs hun.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this