SnapDrive karriere toppbanner
SUKSESS I TYSKLAND: – Vi gjorde vår beste konsert noensinne og vant hele festivalen, sier Sondre Jørgensen om Det Skandaløse Orkesters opptreden på sommerens Zappanale-festival i Tyskland. (Foto: Bernd Hentschel)

– Vi har aldri vært bedre enn nå

Det Skandaløse Orkester gjorde stor suksess på årets Zappanale-festival i Tyskland. Nå er de tilbake i hjembyen, og i morgen kan du oppleve det outrerte progbandet på Kvarteret.

De som så dem på Kvarteret i fjor høst, vet at man kan forvente seg noe helt spesielt når Det Skandaløse Orkester inntar scenen. Til årets konsert har bandet planer om å overgå seg selv.

– Dette blir nok hæla i taket og hei hvor det går.

– Vi har aldri vært bedre enn vi er nå, så dette blir nok hæla i taket og hei hvor det går, sier Sondre Jørgensen, nylig tilbake fra Zappanale-festivalen i Bad Doberan.

Dette er en musikkfestival som hyller komponisten og musikeren Frank Zappa. Programmet varierer like mye i uttrykk som Zappa sin katalog, med alt fra storbandjazz og funk til samtidsmusikk, perkusjonsensembler og krautrock. Dessuten stiller Grandmothers – der besetningen består av gamle medlemmer fra Zappa’s gamle band Mothers of Invention.

– Vi gjorde vår beste konsert noensinne og vant hele festivalen, forteller Jørgensen.
– Ihvertfall føltes det sånn. Folk sa de hadde ventet i 30 år på musical evolution, og så kom endelig Det Skandaløse Orkester.

Bandet ble også invitert med på å spille Terry Rileys In C sammen med et orkester på 30 under festivalens tradisjonelle «Goodbye session» – noe som endte med at diverse Zappa-alumnier (blant andre Frank Zappas søster Patrice ‘Candy’ Zappa) spilte Røykesangen 1 av den bergenske kult-rapperen Gizze Gazz.

– En bedre avslutning på festivalen er det vanskelig å se for seg, oppsummerer Jørgensen, som er i ferd med å lage en film med høydepunkter fra bandets festivalopplevelser.

Det Skandaløse Orkester spiller på Det Akademiske Kvarter torsdag 29. august kl. 20.30. Kveldens besetning: Mats Erik Zen: Vokal, gitar / Sondre Jørgensen: Keyboard, vokal / Øystein Bech-Eriksen: Gitar, vokal / Søster Pling: Vokal, upassende oppførsel / Jørgen Haugland: Bass / Gjert Hermansen: Trommer / Morten Norheim: Saksofon / William Grøv-Skramsett: Trompet. Support: marOder.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this