– Jeg er ganske sikker på at både Løvstakken Opp og Ulriken Opp vil passere tusen deltagere, sier Lise Lotte Andersen, og bekrefter at interessen for motbakkeløp er stor i Bergen.
Motbakkeløp er en idrett der utøverne løper i bratt og gjerne ulendt terreng. Idretten har likheter med terrengløp, men utfordringen ligger i at løypen er lagt til et raskt stigende terreng.
Lise Lotte Andersen er med på arrangørsiden på tre av motbakkeløpene: Løvstakken Opp, Ulriken Opp og det helt nye løpet Oppstemten.
Sistnevnte arrangeres til høsten, og skal gå fra Storesteinen i Skiveien og opp til Ulriken ved masten.
SPESIELT FOR BERGEN
Løp i fjell og bakker er en gammel tradisjon, men som konkurransegren er det forholdsvis nytt i Norge. Arrangement av motbakkeløp er i Norge lagt under Norges Friidrettsforbund.
Wikipedia kan fortelle at britene kaller konkurransegrenen for «fell running» (fjelløp), et navn som kommer av sportens opprinnelse som konkurranseidrett i de nordlige deler av Storbritannia.
Siden 2001 har antallet norske løp økt kraftig, og idretten regnes nå som Norges raskest voksende.
– Vi ser jo at motbakkeløp er blitt veldig populært, og kanskje spesielt på Vestlandet og i Bergen, sier Andersen.
– Det er ingen steder i Norge det arrangeres flere løp generelt og motbakkeløp spesielt.
Hun understreker at det kun er idrettslag som får arrangere løp, og inntektene skytes tilbake til klubbene og kommer utøverne til gode.
– Når det gjelder Løvstakken Opp nå i mai, er det et arrangement hvor antall deltagere har steget år for år. I fjor var det 1400 løpere med, og det er ingen grunn til at det skal bli færre i år, mener Andersen.
Ulriken Opp blir arrangert for 13. gang i slutten av mai, og i likhet med Løvstakken Opp ønsker arrangøren å skape et løp for alle; konkurranseløpere, mosjonister og familier.
I overkant av 500 stilte til start i fjor, og Andersen kan fortelle at det er et tall de allerede har passert mer enn en måned før årets løp.
– PASSERER TUSEN
– Jeg er ganske sikker på at både Løvstakken Opp og Ulriken Opp vil passere tusen deltagere, sier Lise Lotte Andersen.
Som arrangør får hun ikke tid til å løpe motbakkeløpene selv, men hun har meldt seg på Bergen City Marathon, riktignok på den halve distansen, til tross for at hun flere ganger har planlagt å løpe den lengste.
– Jeg har kun løpt helmaraton i Oslo, så det er litt flaut at jeg ikke har fått løpt den fulle distansen i Bergen ennå.
– Skader og sykdom har ødelagt den muligheten, men jeg satser på en fin opplevelse på halvmaraton i år, og så kommer jeg tilbake til helmaraton neste år, smiler hun.
[PostBlock id=59]
[PostBlock id=60]