Stian Blipp002
DIGGET THOMAS OG HARALD: – Senkveld med Thomas og Harald var et av de gøyeste programmene vi hadde på tv, og jeg digget det, sier Stian Blipp. Sammen med Helene Olafsen tar salhusgutten over etter den populære duoen på fredagskvelden. (Foto: TV 2)

Bråvoksen Blipp

Del artikkelen i Sosial medier

Dette er året da Stian Blipp har giftet seg, venter barn og tar over etter en av tidenes mest populære tv-duo på TV 2. – Jeg er blitt bråvoksen, sier salhusgutten. I kveld er han programleder for Senkveld sammen med Helene Olafsen. 

Thomas Numme og Harald Rønneberg var programledere for Senkveld i 15 år. I vinter fikk Stian Blipp en telefon fra TV 2, som lurte på om han kunne tenke seg å ta over det populære underholdningsshowet i beste sendetid på fredagskvelden.

– Det kom jo litt bardust på meg, og jeg måtte spørre flere ganger om de faktisk mente alvor. «Forstår eg deg riktig, spør du om eg kan ta over Senkveld?» Jeg husker jeg skrek høyt. Og etterpå var det strengt hemmelig. Jeg sa det ikke til noen andre enn min kone. Det var spesielt å ikke kunne snakke om det. Dette er jo selveste jobben, sier Stian Blipp.

DRITNERVØS

Vi prater med ham en uke før premieren, og han begynner å kjenne det i kroppen.

– Jeg er blitt spurt noen ganger om jeg blir nervøs, og svaret er: Ja, jeg blir dritnervøs. Jeg har klovnet og stått på en scene siden jeg var 15-16 år, men dette blir noe helt annet. Jeg er jo nervøs selv om jeg skal holde tale i min lillesøsters konfirmasjon. Samtidig er nervøsiteten en del av pakken, og det betyr ikke at det går galt.

– Jan-Henrik Børslid har sagt noe om å få kontroll på beistet, skjønner du hva han mener?

– Ja, absolutt. Du blir litt som huleboeren som står overfor et svært dyr, urinstinktet slår inn og det handler om å overleve; skal man kjempe eller skal man stikke. Det er «fight or flight-feelingen». Og den får jeg nok rett før jeg skal på direkten.

– Hva er ditt forhold til Senkveld?

– Da Thomas og Harald overtok i 2003 etter HC Andersen og Tommy Steine, var det et av de gøyeste programmene vi hadde på tv, og jeg digget det. Det blir som å få spille på laget du har holdt med og heiet på i mange år, litt som når Ole Gunnar Solskjær får oppfylt drømmen og får spille for Manchester United.

– Hvorfor lyktes de?

– Jeg tror det var fordi Thomas og Harald ble våre gutter. De ble kompisene våre, som vi heiet på. De turte å vise sine svake sider, og var ikke redde for å drite seg ut på tv. Derfor samlet de hele Norge rundt tv-skjermen, og derfor ble de folkekjære.

ÅPEN OG YDMYK

Blipp er klar på at han og Helene Olafsen ikke skal forsøke å etterligne Senkveld-duoen.

– Thomas og Harald lyktes fordi de ble våre gutter. De ble kompisene våre, som vi heiet på. De turte å vise sine svake sider, og var ikke redde for å drite seg ut på tv. Derfor samlet de hele Norge rundt tv-skjermen, og derfor ble de folkekjære.

– Vi må gjøre det på vår måte. Helene og jeg er forskjellige fra Thomas og Harald, og vi er også fra en annen generasjon. Skulle vi prøve å etterligne våre forgjengere har vi tapt. Vi har forsøkt å ikke ha for hardt grep om tøylene i utviklingen av vårt program, og heller være litt åpen og nysgjerrig for å finne det som etterhvert skal bli rollene våre. Hva er våre styrker og svakheter. Det blir en reise, og så finner vi ut av det underveis. Det betyr at det ikke er sikkert at det du ser på premieren den 14. september blir vår endelige form på programmet. Vi er åpen og ydmyk, sier Blipp.

Og det betyr at det heller ikke er sikkert at Blipps klovneri blir veldig fremtredende.

– Vi skal rett hjem i stuen til folk hver fredag, forhåpentligvis i mange år fremover, og da er vi kanskje ikke tjent med for mye show og halloi. Vi må introdusere oss selv og være så ekte som mulig. Vi skal vise alle sidene våre: Både morsomme, dumme, teite og sårbare.

– Vi må rett og slett være oss selv, og la gjestene skinne. Jeg skal være en ringleder som får sirkuset rundt til å glitre.

– En bergenser kan fort bli oppfattet som en brautende kjekkas i andre steder av landet, er det noe du er på vakt for?

– Ja, gjett om jeg er observant på det. Samtidig kan jeg ikke tenke for mye på det heller. Jeg må være meg selv. Å være bergenser er en del av min personlighet.

SENKVELD-BABY

– Du giftet deg i sommer, og skal bli far før jul – 2018 blir ditt år?

– Ja, det blir jo det. Jeg er blitt bråvoksen. Jeg begynte året som 28-åring, og kommer til å avslutte det som 45-åring. Jeg innser at timingen ikke er optimal, men jeg forsøker å kose meg med det i stedet for å stresse. Kanskje det blir en Senkveld-baby som henger med fattern på jobb.

Stian Blipp001
ÅPEN OG NYSGJERRIG: – Vi har forsøkt å ikke ha for hardt grep om tøylene i utviklingen av vårt program, og heller være litt åpen og nysgjerrig for å finne det som etterhvert skal bli rollene våre, sier Stian Blipp. (Foto: Trond Solberg, VG)

– Hva kan du røpe om showet?

– Om selve innholdet vil jeg ikke si så mye, men generelt har vi snakket om at vi ønsker å være åpne og fjerne veggen som har vært der fra før. Vi har lyst å gjøre kommunikasjonen to-veis, og åpne opp for at seerne kan komme med tilbakemeldinger. Vi vil at Senkveld skal leve på ulike plattformer hele uken gjennom, og kanskje kan denne kommunikasjonen bli en del av showet på fredagen.

Den siste uken har Blipp og Olafsen vært i en testfase, og forrige torsdag hadde de generalprøve på nye Senkveld.

– Vi må prøve og feile, lukte og smake og så tar dette form etter hvert. Vi har ny vignett og ny musikk; du vil kjenne igjen Senkveld, men showet har vært gjennom en «extreme makeover».

Å LÆRE DATTEREN «HALLAIEN»

– Når var du i Salhus sist?

– Vi må rett og slett være oss selv, og la gjestene skinne. Jeg skal være en ringleder som får sirkuset rundt til å glitre.

– Det er en stund siden. To kompiser av meg har flyttet tilbake til bygden, så jeg har vært på besøk hos dem. Jeg tror ikke jeg kunne gjort det samme. Jeg har nok grodd fast i Oslo-asfalten, med kone og barn. Jeg har tenkt noen ganger at jeg en dag skal flytte tilbake til Bergen, men Jamina er lunken, smiler han.

– Du vet at datteren din ikke kommer til å skarre på r-en?

– Gjett om eg vet det. Det e’ kjipt. Jeg snakker til magen, og gjør det jeg kan, men jeg har sikkert ikke nubbesjans. Samtidig kommer jeg ikke til å gi meg så lett. Jeg har i hvert fall ett mål: Hun skal lære seg å si «hallaien». Det er det fineste bergensuttrykket jeg vet om. Det ligger så mye glede og energi i det ordet.

Blipp visste tidlig at han ville stå på en scene og jobbe i underholdningsbransjen. Foreldrene var ikke så glade for det.

– Jeg husker at da jeg skulle velge linje på videregående, så ønsket jeg egentlig å drive med musikk, dans og teater. Da sa min far til meg: «Du må ta utdanning innen olje, da står de klar med jobb når du er ferdig med utdannelsen». Jeg er glad jeg ikke fulgte det rådet i hvert fall, ler Blipp.

Han kom inn på Teknikk og industriell produksjon, og gikk senere på allmennfag i Åsane, men holdt bare ut noen måneder.

– Jeg drev med beatboxing og humorshow rundt på skolene i Åsane for 500 kroner og en cola. Etter hvert traff jeg Absence-guttene. Så kom vi til finalen i Norske Talenter og etter det ballet det bare på seg.

– Forstår du dine foreldres skepsis?

– Jada, klart det. Og de har alltid vært kule og støttende. Men da jeg sto på scenen med Bob Dylan-etterligning eller jammet med et reagge-band, så skjønner jeg godt at de ikke ble veldig imponert. Men det er gøy å se tilbake på og si: «I told you so».

På fredag er det premiere på Senkveld på TV 2 med Stian Blipp og Helene Olafsen som programledere for aller første gang.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this