Rebecca Louise Hilland1
TILBAKE FRA SKADE: I fjor vant hun Fløyen, Løvstakken og Ulriken Opp. En skade satte henne litt tilbake i vinter, men hun håper at hun rekker Fløyen-løpet 19. mai.

Motbakkedronningen

Del artikkelen i Sosial medier

Rebecca Louise Hilland er motbakkedronningen i Bergen. I fjor vant hun Løvstakken, Ulriken og Fløyen Opp. Nå er den 37 år gamle legen fra Bath i England skadet, men hun håper at hun rekker å forsvare tittelen.

– Etter en travel arbeidsdag er det spesielt godt å kunne ta en løpetur og gå gjennom det som har skjedd på jobben og sortert tankene litt.

Hilland har bodd seks år i Bergen, og hun har selv sett den økende interessen for både Bergen City Marathon og motbakkeløp.

– Jeg var i sentrum første gang Bergen City Marathon ble arrangert, og da var det vel bare rundt femten hundre mennesker med, sier Hilland.

– Nå er det over titusen, så noe har skjedd. Jeg tror Bergen City-arrangementet handler om å få en opplevelse; det er mer enn et løp.

[PostBlock id=61]

TERSKELEN ER LAVERE

motbakkeloep fakta
ALLE KAN VÆRE MED: På onsdag arrangeres motbakkeløpet Fløibanen Opp. Deretter er det Løvstakken Opp 12. mai, Fløyen Opp 19. mai, Ulriken Opp 26. mai, 7-fjellsturen 27. mai, Bergen Fjellmaraton 7. juni, Oppstemten 22. september og Stoltzekleiven Opp 28. september.

Hun tror det er annerledes med bakkeløpene.

– Der er det litt lavere terskel for å være med dersom du er mosjonist og kanskje ikke er så opptatt av tiden. Alle føler at de kan være med, og for mange handler det om å komme i kontakt med naturen uten nødvendigvis å sette seg så store mål.

– Kanskje er det mindre skummelt, i motsetning til løp der man føler at man må løpe på en bestemt tid for å kunne være med. Disse bakkeløpene er unike, og kan bare sammenlignes med seg selv, sier hun.

Rebecca Louise Hilland trente allsidig til hun var 16, da hun begynte å satse hardere på løping. Hun har mest erfaring fra bane- og terrengløp, og regner ikke seg selv som motbakkespesialist. Men hun løper litt motbakke i sesongpausen mellom våren og høstens gateløp.

Av alle motbakkeløpene i Bergen holder hun Fløyen Opp som sin favoritt.

– Det er en løype som ikke er teknisk krevende, og som passer meg bra. Dessuten er løpet godt organisert og stemningen er god, sier kvinnen, som representerer BFG Bergen Løpeklubb.

TROR VENNER MOTIVERER

Hun skulle egentlig løpe London Marathon i slutten av april, men en skade satte henne tilbake i vinter.

Nå har hun nettopp begynt å småløpe igjen, men vet ikke om hun blir klar til favorittløpet sitt opp Fløyensvingene 19. mai.

– Jeg trener lett og alternativt, og håper jeg rekker det, smiler Rebecca, som til daglig jobber som lege på legekontoret for sjømenn.

Når det gjelder populariteten til Bergen City Marathon tror hun det er andre mekanismer som slår inn enn for motbakkeløpene.

– Der tror jeg mye handler om at venner, naboer og arbeidskolleger motiverer hverandre. Hvis man får vite at en kompis skal løpe, så tenker man kanskje at da skal jeg også klare det. Mange trener nok også sammen, og en del fortsetter jo folkefesten etterpå og feirer løpet, sier hun.

– Hvorfor løper du?

– Jeg elsker å løpe. Det kommer naturlig for meg. Etter en travel arbeidsdag er det spesielt godt å kunne ta en løpetur og gå gjennom det som har skjedd på jobben og sortert tankene litt. Man får ro i sjelen av å løpe.

– Dessuten liker jeg å reise og oppdage andre steder, både byer og naturen og områdene rundt, og da passer det fint å delta i et løp. Man får sett en del, sier Rebecca.

Hun løper gjerne sammen med andre, setter pris på det gode miljøet og liker dynamikken i en gruppe hvor man motiverer hverandre og løfter hverandre opp.

– Og så lærer du mye av å løpe. Om livet. Ikke bare løping. Livet er tøft, du går gjennom tunge tider og det gjelder å holde ut. Slik er det med løping også.

[PostBlock id=60]

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this